Vés al contingut
1

208 infants d’entre 7 i 8 anys han estat revisats al programa local de revisions optomètriques

 

El programa es fa per encàrrec de la Regidoria de Salut amb l’objectiu de detectar precoçment dificultats en la visió i oferir una primera visita gratuïta. Aquest any, s’ha detectat que al voltant del 30% dels alumnes atesos presenten algun tipus d’afectació que dificulta la seva visió.

El programa local de revisions optomètriques, iniciat l’any 2005, ha atès enguany a 208 alumnes del segon curs de Primària de les escoles de Pineda. El programa es fixa com a objectiu la detecció precoç de dificultats en la visió, la qual cosa és sovint una desavantatge important en l’alumnat per al seu aprenentatge.

Encarregat des de la Regidoria de Salut, el programa permet el diagnòstic de disfuncions que sovint passen inadvertides. En concret, les proves valoren tres aspectes. En primer lloc, si els alumnes necessiten ulleres o si les que porten són convenients. En segon lloc, problemes binoculars, molt sovint responsables del fracàs escolar. I finalment, els moviments sacàdics, que són determinants en la lectura i memòria visual, dificultant la comprensió lectora i la lectoescriptura.


 

Primera visita gratuïta

El programa, en col·laboració amb l’Òptica Poblenou, ofereix una primera visita gratuïta per a les famílies amb casos detectats. Dels 208 infants atesos aquest any, s’han detectat 47 casos d’alumnes que necessiten ulleres o no tenen la graduació adequada, 24 infants amb disfunció en els moviments sacàdics i 10 amb problemes binoculars. En alguns casos, compartint més d’un diagnòstic.