Vés al contingut
1

Xavier Amor (PSC): «Tenim a punt el Pla d'Actuació Municipal del mandat i el Pressupost 2024»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

El govern del PSC ja té el Pla d'actuació Municipal d'aquest mandat, segons ha anunciat l'alcalde, Xavier Amor. El PAM es presenta aquest dilluns a l'oposició, junt amb el pressupost de 2024. L'alcalde de Pineda ha dit que l'oposició ha col·laborat amb el govern, amb preocupacions en comú, per les que tenen propostes i idees, com les relacionades amb el civisme. Ha explicat que «ara per ara, no es tracta de grans obres, sino de moltes petites inversions, i en això estem d'acord». Tot i així, ha avançat que triaran «una gran inversió en vistes als 4 anys, que seria la reforma de la plaça de l'Estació».

 

Xavier Amor ha valorat positivament el paper de l'oposició amb les seves propostes, en línies similars, ja que «tots sabem el que necessita Pineda». I també pel moment econòmic, ja que «no serà un mandat en què sobrin els recursos» i caldrà cercar-los també a les altres administracions.

 

Pel que fa al civisme, ha dit que la recollida selectiva i els mobles al carrer, són dues grans preocupacions. Ha explicat que, tot i que es recull cada dia, hi ha punts que no milloren i hi ha molta feina a fer. També ha parlat de les finances municipals, i del fet que sense ingressos per la plusvàlua, l'Ajuntament ingressa 2,2 milions d'Euros menys. També ha incrementat espesa energètica. Això s'ha sumat al fet qye fa anys que els ajuntament no pujaven impostos, i els ajuntaments ara s'han vist forçats a fer-ho.

 

En l'entrevista a Ràdio Pineda, Xavier Amor també ha parlat de l'obra del pas sota la via del tren, al terme de Santa Susanna a tocar amb Pineda. Ha explicat que ja té el finançament garantit amb els Next Generation i l'Estat: «són 5,5M€, i les obres han de començar aviat». És terme de Santa Susanna, però afecta als dos municipis. El ple del 18 de desembre és l'últim abans del Nadal, i serà el que anirà la votació del Pressupost.


 

Nadal a Pineda

En l'entrevista, Xavier Amor també ha parlat del Nadal a Pineda. Ha dit que també és una aposta de desenvolupament econòmic, no només d'oci i cultura. Pel que fa a la decoració, ha explicat que han buscat la decoració més tradicional, i un sistema d'il·luminació que servirà per Nadal, però també per altres ocasions. També hi haurà les maquinàries de neu a Can Comas i les bombolles a la font de la plaça de les Mèlies. La fàbrica de Joguines serà aquest any també a l'Espai Sara Llorens. I també han apostat pels arbres als barris i dues boles gegants de Nadal a Poblenou i Pineda Centre.