Vés al contingut
1

El ple aprova el nou contracte de Can Xaubet, el projecte del passatge Les Palmes i el nou organigrama organitzatiu de l'Ajuntament

 

YouTube: Retransmissió del Ple

 

El ple de setembre, celebrat aquest dilluns, suposa l'inici del nou curs polític a Pineda. Ha aprovat canvis organitzatius i de gestió pel nou mandat que ha començat, amb el nou organigrama municipal, així com aspectes de gestió i contractes.


El ple ha aprovat per unanimitat l'expedient del contracte de «Gestió dels serveis esportius, direcció i coordinació de Can Xaubet». El regidor d'Esports i Joventut, Jorge Torres,  ha dit que «el nou contracte servirà per millorar el funcionament i la gestió del complex». Ara hi ha 4800 abonats, el rècord del complex esportiu de Pineda. El regidor d'Esports, Jorge Torres, ha dit que «l'objectiu és mantenir el bon servei de Can Xaubet». Meritxell Mateu, d'ERC, ha dit que «el seu vot és favorable perquè puguin repercutir en els usuaris». Joan Mora, de Junts, també han votat a favor i han agraït la informació que ha rebut el seu grup i ha dit que «ho troben encertat i s'ajustaran a les necessitats del complex». Diego Sánchez, del PP, ha dit que «abans can Xaubet era sinònim de problemes i ara en canvi el seu funcionament és correcte i d'èxit». També ha votat a favor igual que Pineda en Comú. Marcos Ortega també ha donat el seu suport «i esperen que el nou contracte funcioni bé».

 

Altres punts

El ple també ha aprovat el projecte d'urbanització del c/Illes Canàries i el passatge de les Palmes. Servirà per millorar els vials i el seu aspecte en superfície. El projecte fa temps que ho demanen els veïns. El punt ha estat aprovat per unanimitat.


El ple també ha aprova el Compte General de l'exercici 2022. Un altre punt aprovat ha estat la gestió del Consell Comarcal del Maresme per a la contractació del servei de mobilitat internacional Jove del Maresme 2023-2027. També ha aprovat les bases reguladores del Premi Ombú de fotografia de 2023 per unanimitat.

El ple també ha informat d'aspectes de gestió municipal com ara el nomenament de l'alcalde com a Diputat adjunt d'Esports de la Diputació de Barcelona. Xavier Amor ha explicat que, en tenir dues funcions, «renuncia al sou d'alcalde de Pineda» per tenir el càrrec de diputat a la Diputació.

El ple també ha aprovat el contracte per procediment d'emergència del servei de Vigilància i Salvament a les Platges. També ha informat dels acords de la Junta de Govern Local i dels Decrets d'Alcaldia.


 

Punt d'Urgència: El ple ha aprovat els canvis per tirar endavant la nova organització municipal

En el ple, la regidora i primera Tinent d'Alcaldia, Sílvia Biosca, ha dit que l'equip de govern aposta per modificacions en l'organigrama municipal. Com ja s'havia anunciat, l'Ajuntament s'esctructura ara en quatre grans àrees: Alcaldia, Governança i planificació; Desenvolupament urbà sostenible; Promoció econòmica i ciutat saludable i Qualitat de vida. Aquestes àrees tindran cadascuna una persona de cap d'àrea, i la figura d'un coordinador general de totes quatre àrees. Sílvia Biosca ha dit que «cal donar resposta als canvis que ha patit Pineda i això afecta a la relació de llocs de treball i a una nova estructura municipal». Ha afegit que «la nova organització necessitava revisar l'estructura tècnica i els canvis s'han fet per això».

 

ERC hi ha votat en contra. Meritxell Mateo ha dit que, «falta transparència i informació i alguns dels treballadors afectats no hi estan d'acord». També volen saber «què passarà amb els llocs de treball vacants». Junts s'ha abstingut. Noemí Llorens ha dit que «és una organització del govern però cal tenir present que dos sindicats no hi estan d'acord». Ha demanat «saber exactament com quedarà l'organigrama municipal». El PP també s'ha abstingut. Diego Sánchez ha dit que «és l'estructura que defensa l'equip de govern i de funcionament i el temps dirà si els canvis eren necessaris o adequats». Ha demanat que «siguin per beneficiar els ciutadans».Pineda en Comú s'han abstingut. Marcos Ortega ha dit que «ho fan en coherència amb votacions anteriors i esperen que els canvis puguin ser beneficiosos per a la població i el propi Ajuntament».


 

Moció en suport de l'ex-conseller Miquel Buch i Lluís Escolà

L'ha presentat Junts i demanar suport als dos acusats per ser «desproporcionada i injusta perquè confirma la persecució al moviment independentista». La regidora Noemí Llorens també ha dit que «no són els últims represaliats». Per això demanen «rebutjar la sentència».

Xavier Amor ha dit que «per ell és un amic i li ha donat ànims davant la situació que ara viu» però ha dit que «en un estat de dret cal acatar les sentències». Ha dit que «a l'Ajuntament de Pineda no volen debatre aspectes que no siguin municipals» i ha afegit que «voten en contra de la moció però consideren que cal fer ponts a la política».

ERC hi ha votat a favor per ser «injusta i molt bèstia». El PP ha dit que «no voten mocions que no afectin Pineda» i ha afegit «que el coneix bé, espera que pugui recórrer i li vagi bé». Però ha dit que no la pot votar «ni pels fons ni per la forma».

Marcos Ortega de Pineda en Comú ha dit que «cal portar-ho a l'àmbit de la política i fora dels jutjats, i aquest és el camí i el repte és important per fomentar el diàleg i l'entesa». També ha fet esment d'avenços com l'ús de les llengües a les institucions o els indults, per posar alguns exemples. S'han abstingut en la seva votació. Noemí Llorens de Junts «ha agraït els comentaris personals, però s'està parlant d'una sentència – i ha recordat- que a Pineda hi ha dues persones inhabilitades pels fets de l'1 d'octubre de 2017».

La moció no s'ha aprovat.

 


 

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys i mig de presó l'exconseller d'Interior Miquel Buch per un delicte de malversació per nomenar com a assessor un mosso d'esquadra que feia d'escorta de l'expresident Carles Puigdemont quan va marxar de Catalunya el 2017. També l'ha condemnat a 20 anys d'inhabilitació per malversació i prevaricació. Al mosso l'han condemnat a quatre anys de presó per malversació i a 19 anys d'inhabilitació per prevaricació i malversació. Tots dos hauran de pagar 52.712 euros.