Vés al contingut
1

Els pescadors catalans podran pescar sardina a partir de desembre

 

Foto. ACN

 

L'Estat fa marxa enrere amb la veda de quatre mesos de sardina i només s'aplicarà al novembre. La modificació del pla de gestió també inclou reduir un 20% l'activitat pesquera el mes de març.

L'Estat ha fet marxa enrere amb la veda de quatre mesos de sardina que preveia el pla de gestió de pesca d'encerclament al Mediterrani i que comptava amb l'oposició de la Generalitat i del sector pesquer. La sardina representa una quarta part de les captures anuals de peix a Catalunya i a l'agost i el setembre la flota fa una aturada biològica. 


 

S'estableix que durant el mes de març es reduirà l'activitat pesquera a quatre dies per setmana

El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, celebra ara que hagin fet marxa enrere responent a un requeriment "unànime del Govern, el sector pesquer català i l'Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICatMAR).

La veda de quatre mesos inaplicable, ha estat derogada i s'ha transformat en una extensió de la veda biològica que paralitza l'activitat de la flota, com havia demanat el sector. Les aturades estaran subvencionades. Tudela assegura que amb el canvi "hi guanya la sardina, el sector pesquer i tota la societat".