Vés al contingut
1

3000 alumnes de primària i secundària de Pineda comencen les classes

L'escola Jaume I, aquest matí. Fotos: Ràdio Pineda

 

És un dia especialment important per als nens i nenes que comencen P-3, i pels qui avui és el seu primer dia d'institut perquè comencen l'ESO. A Pineda aquest matí han obert les portes a l'alumnat les nou escoles de primària, entre elles la d'Educació Especial Horitzó, i els tres instituts: Joan Coromines, Euclides i Institut Pineda. També avui ha començat el curs a les Llars d'Infants Municipals, Bressol de Mar i Marinada, amb un total de 234 infants entre les dues llars. A l’escola Municipal de música comencen les classes 220 alumnes.La setmana vinent, dimarts,12 de setembre començaran les classes al batxillerat i cicles de formació professional de grau mitjà i superior. I a l’escola d’adults municipal Natura començaran el curs 261 alumnes.

 

Avui és un dia de moltes emocions, i així ho han explicat a Ràdio Pineda una representació d’alumnes de l’escola Jaume I. Escoltem les alumnes de 3er Nuah, Rohya i la Jannat i de 6è de primària la Jinan, Malak, Salma, Àdua, l’Ahya i la Romaysa.

 

Escolta AQUÍ els nois i noies

 

1

 

També és un dia en què el professorat afronta amb il·lusió i reptes el nou curs. Ricard Furones, director de l’escola Jaume I ha explicat que el fet de començar amb l’horari complet des del primer dia és bo per a les famílies, però l’escola i els alumnes necessiten d’un procés d’adaptació. Ricard Furones també explica que el fet de començar el curs tant d’hora al setembre, amb classe matí i tarda, és la calor.

Escolta AQUÍ Ricard Furones, director de l'escola Jaume I

 

1

 

Vaga de professorat el primer dia de curs

El curs arrenca amb una convocatòria de vaga de mestres i professors. Els sindicats d'ensenyament defensen l'aturada per reclamar millores laborals i que es reverteixin les retalles. També denuncien que hi ha centres educatius on encara falta professorat, perquè el departament d'Educació encara està fent els nomenaments. USTEC i CCOO han afirmat que tot i que la conselleria es va comprometre a avançar aquests procediments, perquè la majoria d'alumnes poguessin arrencar el curs amb un tutor assignat, hi ha escoles i instituts on encara no tenen tot el professorat.


 

Millores i novetats als centres educatius de Pineda

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha desitjat als docents i també als infants i joves, un bon inici del curs escolar. Ha explicat que durant l'estiu s'han fet millores necessàries als centres, i d'altres, que no depenen de l'Ajuntament, també s'han reclamat a la Generalitat. La regidora de Ciutat Educadora, Ester Puertas, ha parlat de les millores als centres: pintura, manteniment a les pistes esportives, porxades, tendals per espais amb ombra, i renovació de portes i finestres, depenent de cada escola.

La regidora Ester Puertas i l'alcalde Xavier Amor també han parlat d'algunes novetats del curs a Pineda, entre les que destaca el nou cicle formatiu de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial a l'INS Coromines. Xavier Amor ha destacat també la tarifació social i ha agraït també a les AFAs la programació única d'activitats extraescolars. Aquest curs seguiran els Patis Oberts a l'octubre, amb activitats els caps de se setmana i també tenen l'objectiu de poder obrir una nova aula a les Llars d'Infants Municipals.


 

Més de mil beques repartides

El curs començarà amb 1.081 alumnes becats per l'Ajuntament de Pineda, per tal d’ajudar a les famílies més vulnerables en les despeses educatives. En concret, 911 d’aquestes beques seran destinades a material escolar i llibres, amb un cost total de gairebé 50.000€ (48.672,80€).

Les 170 beques restants estan dedicades a inscripcions per al Casal d’Estiu i suposen 7.440,09€. A més, les famílies han comptat amb el xec de la Generalitat, de 100€ per alumne, a gastar en material escolar.

 

Calendari

Les vacances de Nadal comencen el 21 de desembre, un dijous, i acaben el 7 de gener, un diumenge. Les de Setmana Santa són del 25 de març, un dilluns, a l'1 d'abril de 2024, un dilluns.