Vés al contingut
1

Xavier Amor s'estrenarà com a diputat aquest dijous al Ple de Constitució de la Diputació de Barcelona

Xavier Amor en un acte de campanya per les Municipals. Foto: Ràdio Pineda

 

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona, serà aquest dijous 13 de juliol, a les 12 del migdia, al Paranimf de l’Escola Industrial. L’alcalde de Pineda Xavier Amor participarà en aquest ple, ja que ha estat estat escollit diputat provincial del PSC a la Diputació de Barcelona, pel partit judicial d’Arenys. Va ser escollit al consell d’electes del PSC del Maresme, juntament amb Xesco Gomar, regidor del PSC a l'Ajuntament de Mataró. Els dos representaran el Maresme a la Diputació.

 

Xavier Amor ha dit a Ràdio Pineda que té moltes ganes de treballar per la provincia de Barcelona, i també per Pineda, des del seu càrrec de Diputat. Ha dit que és un organisme de treball, al costat dels ajuntaments, i afronta el càrrec amb responsabilitat.

Xavier Amor ha dit que també “és un moment de nerviosisme”, ja què estan a l'espectativa, pendents d'un possible pacte que hauria de portar la socialista Lluïsa Moré, alcaldessa de Sant boi, a la presidència.

 

51 diputats i diputades

Durant la sessió de constitució, prendran possessió del càrrec els 51 diputats i diputades de la província de Barcelona i s’escollirà el nou president/a de la corporació.

Segons els resultats de les últimes eleccions municipals, la nova composició del Ple de la Diputació és la següent: PSC-CP 17 diputats; JUNTS, 12; ERC-AM, 11; ECG (En Comú Guanyem), 5; PP, 4; VOX, 1 i TxT (Tot per Terrassa), 1.

L’acte es retransmetrà en directe per La Xarxa i també es podrà seguir des del web de la Diputació de Barcelona (www.diba.cat) i des del canal de Youtube.

La composició de la Diputació de Barcelona ve determinada pels resultats obtinguts a les eleccions municipals. D'acord amb aquests resultats, els partits trien quins dels regidors escollits a cada municipi ocuparan també un lloc de diputat a la corporació provincial.