Vés al contingut
1

El Conseller de Territori Juli Fernández ha presentat a Pineda la propera construcció d'habitatge social

 

 

Seran 32 pisos socials que construirà l'Institut Català del Sòl, i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Pineda. Seran nous habitatges de protecció oficial, de lloguer assequible. L'Ajuntament de Pineda cedirà dos solars i s'ha donat llum verda al projecte després de fer una modificació al projecte inicial. Seran 32 nous habitatges amb una reserva per a joves, i una altra cessió de dos habitatges a l'Ajuntament de Pineda per necessitats del municipi. El pressupost és de 4.5M€ i els terrenys estan just al costat de l'Escola Aloc de Pineda. Ara fa 25 anys que no es fa habitatge social a Pineda.

El conseller també ha parlat dels reptes que té Pineda i l'Alt Maresme en matèria de territori i medi ambient.


 

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, acompanyat de la directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Maria Sisternas i Tusell, i la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), Sílvia Grau i Fontanals, ha visitat Pineda i altres municipis del Maresme on es construiran un total aproximat de 175 nous habitatges protegits de lloguer assequible.

Per al titular de Territori, totes aquestes promocions “són un pas més dins de l’estratègia de la Generalitat per incorporar enguany 10.000 pisos al parc de lloguer social de Catalunya».


 

L'acte a l'Ajuntament de Pineda ha aplegat portaveus dels grups polítics municipals i altres regidors i regidores.  Xavier Amor ha destacat el nou CAP de Pineda i que es treballi en la pacificació de la NII amb carril bici i «demanant informació i incorporant millores». També ha demanat respectar la Vall de la Riera de Pineda. Ha parlat del nou accés a la platja, del PP1 que ocupa 300.000m2, amb 55.000 m2 de parc central, 7.000 m2 per a espai comercial i 1000 habitatges. Amor ha dit que s'ha aprovat la junta de compensació de 40 propietaris. També ha reclamat millores per la Depuradora que no està acabada i demana el tractament terciari. La resta de portaveus també van intervenir i van celebrar els pisos socials, que es respecti la Vall de la Riera i que es tracti la situació de Can Carreras.

El Conseller va signar al Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Pineda.

 

1


 

1


 


 

Impuls a la construcció d’habitatges

La reunió amb l’alcalde de Masnou, Jaume Oliveras i Maristany, s’ha centrat en les necessitats d’habitatge social en el municipi. Actualment, l’INCASÒL està estudiant els tres solars propietat de l’Ajuntament on es podrien construir noves promocions, amb un total de 75 habitatges protegits o dotacionals. Aquests se sumarien als 36 de la promoció de l’Avinguda Joan XXIII, les obres de la qual l’INCASÒL podrà reprendre abans de l’estiu després de dos anys de litigi amb l’empresa que les va abandonar tot just acabar de construir l’estructura.

Posteriorment, el conseller s’ha desplaçat a Palafolls per visitar els terrenys del nou sector residencial que promou l’Ajuntament i on es podran construir 150 habitatges, tant lliures com de lloguer social. El consistori ha desenvolupat aquest nou eixample amb l’objectiu de disposar de parcel·les de titularitat pública on poder construir 75 habitatges protegits. Una d’elles, serà cedida a l’INCASÒL mitjançant un dret de superfície per un termini de 75 anys, per a la construcció d'una promoció d'uns 50 habitatges de lloguer social.