Vés al contingut
1

Dani Rangil publica un llibre il·lustrat sobre la mitologia dels Països Catalans

 

Escolta l'entrevista a Dani Ragil

 

El rondallaire calellenc Daniel Rangil recopila històries del folklore fantàstic de parla catalana en un llibre amb il·lustracions de Laia Baldevey. El llibre està ple de d’històries fascinants. Dani Rangil ha publicat un llibre on aplega més de trenta personatges de la mitologia com ara les dones d’aigua, bruixes, follets, gegants, i moltes més criatures.

El llibre està publicat per l’editorial Efados i tracta la vinculació de la mitologia catalana amb altres mitologies d'arreu del món. El llibre té 200 pàgines i Dani Rangil ha treballat el llibre durant 30 anys, recopilant molta informació de tota mena i llibres i documents diversos, alguns d'ells, molt antics.

Dani Rangil ha explicat a Ràdio Pineda que «es podran conèixer éssers coneguts però altres que no es coneixen tant però que són ancestrals». La mitologia catalana s'ha transmès de forma oral però té uns orígens molt antics de rondalles, contes i costums i creences. El llibre té més de 30 personatges de la mitologia catalana i vol descobrir els orígens.

 

1

 

1


 

Els nostres mites han sobreviscut camuflats dins de rondalles (Joan de l’Ós), llegendes (dones d’aigua), costums (el Bocarrot)
o creences (la Pesanta) i no pas en relats qualificats de mitològics. Aquest llibre aplega més de trenta personatges de la mitologia catalana i en vol esbrinar els orígens remots, els significats profunds i la vinculació amb altres mitologies d’arreu del món.

 

El llibre ha tingut una gran acceptació i ja s'està venent la tercera edició. A més, el llibre està exposat a les millors estanteries de les llibreries i ha estat nº 1 en vendes a la Casa del Llibre de Barcelona. Ja el podeu comprar a totes les llibreries de Catalunya.

 

https://www.efados.cat/cat/llibre/1944210/mitologia-dels-paisos-catalans

 

1
Il.lustradora Laia Baldevey.

 

 

Daniel Rangil

Nascut el 1956 a Calella. Ha col.laborat en diversos mitjans de comunicació i ha escrit llibres i s'ha involucrat en causes de defesa del territori entre altres. Ha viscut durant molts anys a Hortsavinyà i s'ha dedicat a la venda de productes naturals i de proximitat. Ha estat impulsos per recuperar camins rurals i festes tradicionals i l’escola d’Hortsavinyà, essent membre fundador de l’Associació de Masies i de la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda entre altres. Des de 2007 viu a Cardedeu i treballa en el dispositiu de prevenció d’incendis del Parc Montnegre-Corredor i dedica els mesos d'hivern a escriure llibres.

Ha escrit llibre com ara la trilogia del Recull Oral del Montnegre i altres volums de matèria històrica com ara 'Els màrtirs de la llibertat' entre altres publicacions. També ha participat en documentals de ràdio, entre altres, a Ràdio Pineda.

 

1