Vés al contingut
1

Can Xaubet, afectat per una jornada de vaga a nivell català per reclamar millores laborals pel sector de serveis esportius

Treballadors i treballadores de Can Xaubet donen suport avui a una vaga, convocada arreu de Catalunya, de les empreses que presten serveis esportius. És per aquest motiu que Can Xaubet no pot garantir avui l'obertura de les instal·lacions i està tancat. Concretament, des de Can Xaubet s'ha anunciat oficialment que, a causa de la vaga, «la instal·lació podrà patir afectacions en el servei i no es pot garantir la seva obertura».


 

El col·lectiu demana un increment salarial i una millora del conveni. Es tracta de la primera mobilització històrica al sector, que denuncia que «els salaris, en general, són baixos i precaris». Els sindicats demanen «una clàusula de revisió salarial vinculada a l'IPC sense topalls: el 100% de la diferència entre els increments salarials pactats i l'increment de l'IPC en els 3 anys de vigència del conveni, amb la finalitat d'evitar la devaluació salarial.» En un comunicat, expliquen que «cap de les dues patronals (ni ACEGE ni ACEGES) s'ha pronunciat amb relació a la proposta mediadora del Tribunal Laboral de Catalunya, i per això, des dels sindicats UGT i CCOO no han desconvocat la vaga».

 

Usuaris i usuàries han explicat a Ràdio Pineda que ahir van rebre un comunicat amb aquesta informació i aquest matí han trobat les portes tancades. Aquest matí, el col·lectiu s'ha manifestat amb una pancarta davant de Can Xaubet, junt a la N-II.

1

 

1

 

 

1