Vés al contingut
1

L'equip de govern congelarà les taxes i impostos per al 2023

 

Foto d'arxiu

 

Escolta l'entrevista a l'alcalde de Pineda

 

També ha fet públic que manté la carta de bonificacions garantint les beques i ajuts per famílies i empreses. El ple de l'Ajuntament de Pineda d’avui porta a aprovació les ordenances fiscals per a 2023.

L’alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «l'Ajuntament necessita recursos per tirar endavant moltes propostes i inversions, però són conscients de la situació de moltes famílies i empreses».

 

Serà el tercer any en que es congelen els impostos. Segons el govern, «són xifres aïllades de les pujades de preus causades per la inflació». També decideix mantenir les mateixes bonificacions. Xavier Amor ha dit que «volen comunicar bé les ajudes que tindrà l'Ajuntament de Pineda i esperen que els grups de l'oposició hi votin a favor».

La proposta de congelació de taxes que es va portar al Ple els anys 2020 i 2021 va rebre una resposta favorable per part de la oposició, ja que cap dels grups municipals va votar en contra en cap de les dues ocasions.


 

El ple es reuneix des de les 5 de la tarda. També porta a aprovació transferències de crèdit i iniciarà els tràmits per la proposta de nomenament de Jutge/sa de Pau titular. També porta a aprovació un informe de la Sindicatura de Comptes i donarà compte de l'estat de tresoreria del 3er trimestre de 2022.

El ple porta a aprovació l'atorgament de premis de la Rua de Carnestoltes de 2023 i les bases del concurs de cartells de La Mostra Nacional de Teatre de l'any que ve.

També donarà compte dels acords de la Junta de Govern, i tindrà l'apartat de mocions. Pineda en Comú anuncia una moció a favor de l'assignació del 25% del pressupost en salut de la Generalitat, a l'Atenció Primària.

A la moció diuen que «la última dècada l’atenció primària ha sigut la gran perjudicada per falta de recursos i inversions, provocant una pitjor atenció sanitària, retards en els diagnòstics, augment de les llistes d’espera, que incrementen el risc de l’estat de la salut de les persones». Per això Pineda En Comú presenta una moció per demanar a la Generalitat a reforçar l’atenció primària. Actualment Catalunya hi destina el 17%.


 

Finalment hi haurà el torn obert de paraules.

El podreu escoltar en directe avui a les 5 de la tarda a www.radiopineda.cat i també al canal Youtube de l'Ajuntament de Pineda i a les aplicacions per a mòbil.