Vés al contingut
1

Balanç meteorològic de la tempesta de divendres a Pineda

Fotos: Protecció Civil de Pineda, Ajuntament de Pineda i Geno Velasco

 

 

Escolta AQUÍ  a Jordi Pérez

 

 

Divendres al matí res feia pensar que el temps canviaria tant radicalment donant forts ruixats i tempestes i moltes incidències a Pineda. Afortunadament, no s’han hagut de lamentar danys personals.

 

El dia començava amb sol tot i que ràpidament van creixer nuvolades que ja deixaven els primers ruixats a Pineda al voltant de la 13h del migdia. Així començava aquest episodi de tempesta i pluges torrencials i que ha seguit amb especial atenció el nostre home del temps Jordi Pérez.

 

El nostre meteoròleg ha explicat que l’episodi començava al voltant de la 13 del migdia amb una primera tongada de pluges que va deixar 3 litres per metre quadrat a Pineda.

 

A primera hora de la tarda el núvols es van trencar, però la negror que es veia dintre mar, cap a la Selva, deixava més de 60 l/m2 en alguns indrets de la comarca selvatana. Aquí vam quedar al marge, però cap a les 6 de la tarda un nou ruixat intens va deixar a Pineda 16 l/m2.

 

Al vespre es van reactivar els ruixats i les tempestes al Maresme i va ser quan es van recollir 56 l/m2 en poc menys de 3/4 d’hora a Pineda. Una tempesta molta activa que es va concentrar entre Pineda, Poblenou i Calella.

 

 

1

El fort aiguat afectava també a l'Avinguda Mediterrani de Poblenou. Foto: Geno Velasco

 

Durant aquest episodi de pluges fortes també hi va haver calamarsa i ventades fortes a Pineda amb un cop de vent de xaloc de 60km/h al centre de la vila, però no descartem que al Passeig Marítim bufés algun cop superior als 70km/h. Cops forts de vent que també van tombar alguns arbres.

 

1

Arbres mig tombats a la zona del Passeig Marítim. Foto: Ajuntament de Pineda

 

A la nit, una nova tongada de xàfecs van deixar a Pineda 8l/m2, ja sense tempesta. En total divendres es acumular 84l/m2

 

 

Altres registes:

 

A Mataró divendres es van acumular 90 l/m2 i a la comarca de la Selva es van recollir entre 70 i 90 l/m2 destacants els 98 litres de Llagostera.

A poblacions veines, Santa Susanna es van recollir 63 l/m2, a Calella 65 litres, Palafolls 59, Malgrat 37 i Blanes es van acumular entre 25 i els 40 l/m2.

 

Dades meteorològiques recollides pel nostre observador del temps Jordi Pérez.