Vés al contingut
q

Salut comença a administrar la vacuna de la verola del mico aquest dijous

Salut comença a administrar la vacuna de la verola del mico aquest dijous a persones amb pràctiques sexuals d'alt risc i a aquelles que hagin estat en contacte amb un cas i que puguin ser vulnerables -infants, dones embarassades i immunodeprimits-. Aquests són els criteris consensuats per administrar les 1.643 dosis assignades a Catalunya, de les 5.300 que, de moment, ha rebut l'estat espanyol. Les vacunes s'injectaran en tres centres de Barcelona i seran els serveis sanitaris que contactaran prèviament amb aquestes persones per programar la cita.

En una roda de premsa la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha destacat que la campanya s'adreça als col·lectius que més se'n poden beneficiar i que a Catalunya li correspon una tercera part de les dosis de vaccí assignades a l'estat espanyol per la incidència de casos

 

En concret, seran citades aquelles persones que hagin estat en contacte amb un cas i puguin ser vulnerables, i persones amb pràctiques sexuals d'alt risc, principalment homes gais i bisexuals. També hauran de ser menors de 45 anys, ja que els més grans ja van rebre la vacuna de la verola. El director mèdic de BCN Checkpoint, Pep Coll, ha deixat clar que no es tracta d'estigmatitzar ningú, sinó que cal donar la informació necessària per evitar infeccions a la població que més contagis està tenint.

 

Salut ha confirmat aquest dimecres 1.025 casos, la majoria d'homes entre 20 i 60 anys. L'estat espanyol és el país amb més casos notificats, 3.125.