Vés al contingut
1

ERC-JxP qüestiona en el ple la celebració a Pineda del concurs de Miss Món Espanya i Mister Internacional

 

ERC-JxP va qüestionar en el ple el fet que Pineda aculli aquest certamen. Va fer servir totes les preguntes del Torn obert de Paraules per tractar aquest tema. La regidora Mònica Palacín va preguntar a la regidora d'Igualtat «quina opinió té del concurs que es farà a Pineda el mes de juny». També va preguntar «sobre els certàmens de bellesa i el seu efecte sobre la pressió estètica i la salut mental dels i les joves» i va posar com exemple una moció aprovada al Parlament de Catalunya.

 

ERC també va afegir que altres municipis espanyols, governats per diferents partits com el PSOE o el PP, han rebutjat celebrar certàmens com aquest.

Per part del govern municipal, la regidora de Presidència i Primera Tinent d'Alcalde, Sílvia Biosca, va voler posar en context que la proposta va arribar d'un hoteler de Pineda i es va valorar el fet de promocionar el municipi i la repercussió econòmica que pot tenir el certamen. Va explicar que cal veure com es valora per part del sector turístic, comercial i de la restauració un cop passat l'esdeveniment.

Mònica Palacín va preguntar pel cost que suposarà pel municipi i va dir que «més enllà de quantificar econòmicament el certamen, cal valorar més aspectes com si és idoni per promocionar Pineda».

 

En resposta a Mònica Palacín, la regidora Sílvia Biosca va dir que no s'ha quantificat encara el cost que tindrà ni la repercussió en la imatge del municipi. Va explicar que l'Ajuntament de Pineda ha volgut ajudar el sector turístic «en un context postpandèmia» i va assegurar que pot ser beneficiós per la dinamització econòmica i la promoció de Pineda arreu d'Espanya.

 

El certamen es celebra a Pineda des del dia 11 fins el 19 de juny i allotjarà a la població els 104 participants arribats de tot l'Estat. Al llarg de tota la setmana prendran part en diferents activitats que s’organitzaran prèvies a les gales finals dies 17 i 18 de juny de 2022 a Can Xaubet.