Vés al contingut
1

Patinet elèctric: casc obligatori per tothom i a Pineda, permís dels pares per menors de 12 a 15 anys

Foto: Okay vehicles (Unsplash)

Pineda ha donat llum verda a la nova Ordenança de Circulació que ratifica la normativa estatal del casc obligatori per al patinet elèctric i implanta un permís patern per ús del patinet elèctric de de 12 a 15 anys. El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per unanimitat la nova Ordenança de Circulació i també el quadre d'infraccions.

 

Escolta AQUÍ el ple

 

La regidora de Seguretat Pública i Mobilitat, Sílvia Biosca, va explicar en el ple que l'Ordenança «actualitza alguns canvis que s'han fet a nivell supramunicipal, com els nous límits de velocitat pels diferents tipus de vies i incorpora la regulació per a tot tipus de vehicles». Fa especial atenció als patinets elèctrics, i a l'igual que tot el territori, l'Ordenança ja recull que el casc és obligatori en tots els casos, no poden circular per les voreres i es recomana tenir assegurança. A més, a Pineda els nois i noies de 12 a 15 anys només podran circular si els progenitors han omplert a l'Ajuntament de Pineda un formulari amb el permís, segons ha explicat la regidora Sílvia Biosca.

 

Pel que fa a les bicicletes, també s'incorpora que els menors de 16 anys han de portar casc obligatori i es recomana l'assegurança. També s'incorpora la normativa general del límit de velocitat a 30km/h a tot el municipi i es podran implantar algunes zones de 20km/h en determinades zones, i donant preferència primer als vianants.

 

També preveu que més endavant es puguin incorporar zones de baixes emissions.Tots els grups municipals van aprovar aquesta ordenança.

 

Aprovat per unanimitat

La regidora d'ERC-JxP, Meritxell Mateu, es va mostrar favorable a les mesures que recull la nova ordenança, especialment la que fa referència als menors de 15 anys, i van demanar una bona difusió de les novetats abans de començar a sancionar.

El regidor de Pineda En Comú, Marcos Ortega, ha dir que era molt necessària la nova ordenança, per regular els patinets i les bicicletes. També va demanar una bona comunicació d'aquestes mesures a la població.

La regidora de Junts, Noemí Llorens, va reiterar els arguments a favor de tots els grups municipals, va recordar que dos anys abans ja havien demanat al ple la regulació dels patinets elèctrics a nivell municipal.

La regidora Sílvia Biosca va aclarir en el ple que es farà una àmplia campanya de comunicació, i pensant especialment en les famílies que hauran de signar el permís als fills de 12 a 15 anys perquè puguin circular en patinet elèctric.