Vés al contingut
1

La Generalitat licita la redacció del primer tram per fer un carril bici a la N-II al seu pas pel Maresme

 

El projecte vol transformar l'N-II en la seva totalitat al seu pas pel Maresme i inclou un carril bici per l'actual plataforma. Ara, el pla, preveu fer els treballs al baix Maresme. Això vol dir que N-II tindrà un sol carril per sentit i velocitat limitada entre Mataró i Montgat. És una petició històrica dels pobles del Maresme, que busquen formules per pacificar la carretera, sobretot ara que la C-32 ja no té peatge.

El Departament de la Vicepresidència de Polítiques Digitals i Territori ha tret a licitació la redacció del projecte d'integració urbana de la carretera N-II al seu pas pel baix Maresme, entre els municipis de Montgat i Mataró. L'actuació suposarà una inversió de 18 MEUR.

Ho ha explicat el president del Consorci del Turisme del Maresme, Joaquim Arnó. Ha afegit que «el Maresme formarà part d'un circuït europeu de carrils bici que pot portar un nou turisme a la comarca».

https://www.eurovelospain.com/ (veure ruta número 8)


 

També ha dit que «la Generalitat ja ha licitat el tram del Baix Maresme i el projecte es podria fer en tres anys, i que s'allargaria per tota la comarca fins la Selva i el Baix Empordà».

 

 

El projecte al Baix Maresme

El projecte licitat preveu els treballs en 13 quilòmetres de longitud entre Mataró i Montgat. L'import del projecte és de 400.000 euros i un termini de sis mesos i s’efectuarà en coordinació amb els municipis. Preveu la incorporació d’un carril bici continu sobre la plataforma viària existent i l’ampliació de voreres i espais de serveis. Hi haurà un sol carril per a vehicles per a cada sentit i es faran noves rotondes.

 

1


 

El pressupost global és de 49 M€

Així ha quedat reflectit en el Pressupost de la Generalitat aprovat per ERC i els Comuns, que preveu destinar 49M€ a pacificar la N-II i fer un carril bici en la seva totalitat. També es vol millorar l'accés a les diferents poblacions, i també als accessos a les estacions de tren.