Vés al contingut
1

El Grup Parlamentari del PSC presenta una Proposta de resolució per a la millora de la urbanització Can Carreras

Foto: Premsa PSC Maresme

 

El grup parlamentari del PSC ha presentat una proposta de resolució per aconseguir ajuts de la Generalitat per la urbanització de Can Carreras, als termes municipals de Pineda i Calella. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, el regidor calellenc socialista, Josep Torres, i la diputada Elena Díaz han presentat la petició. La proposta és pel pla de millora urbana de Can Carreras i el projecte de reparcel·lació a Pineda de Mar i del polígon d'actuació de Calella. L'alcalde, Xavier Amor, ha dit que seran unes obres «llargues, difícils, costoses i molt complexes» i per aquest motiu demanen l'ajut de la Generalitat.


 

La proposta de resolució s’insta al Govern a «Habilitar una subvenció econòmica destinada a l’Ajuntament de Pineda de Mar, per revertir als veïns i veïnes que han de fer front a les quotes d'urbanització, mitjançant una partida pressupostària inclosa al pressupost de la Generalitat de Catalunya, per a sufragar les despeses derivades de les obres de millora de la urbanització» També demana «que l’Institut Català de Finances (ICF) de la Generalitat faciliti línies de crèdit per a beneficiar a les famílies afectades per fer front a les despeses derivades de les obres de millora de la urbanització». En tercer lloc, el PSC demana que la Generalitat faci «de mediador amb les companyies subministradores de serveis per a arribar als acords necessaris. En aquest sentit, Xavier Amor ha dit que cal «que la Generalitat mantingui un diàleg amb les empreses subministradores d'aigua i de llum, perquè els veïns estan molt a precari».


 

L'Ajuntament de Pineda treballa actualment en el projecte de reparcel·lació de Can Carreras. Això ha de permetre conèixer el cost de les obres d'adequació per a cadascun dels propietaris. El cost pot ser alt, ja que s'ha d'assumir la regularització de les aigües brutes, i millorar la xarxa d'aigua potable i enllumenat. L'Ajuntament de Pineda ja va activar la redacció del projecte del Pla de Millora Urbana de Can Carreras i va dur a terme les primeres actuacions.