Vés al contingut
1

El caps del Cau de Pineda participaran a l'Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies

Fotos. Cau de Pineda. MEG

 

Foto de portada. Els caps del Cau de Pineda convocats a l'Assemblea General de MEG.

 

Es farà aquest diumenge al Palau de Congressos de Girona i aplegarà més de 700 joves. MEG està format per 16.000 infants i joves i més de 150 agrupaments escoltes, i celebra la seva primera Assemblea General presencial des de l’inici de la pandèmia. L'acte comptarà amb la presència i intervenció de l’exconseller d’Afers Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva que també va formar part del Cau.

Un dels punts més destacats és la votació del pla de renovació del model d’entitat, que té per objectiu actualitzar-ne l’organització.


 

45ena Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

L’Assemblea és el màxim òrgan de decisió, i hi estan convocats els més de 3.000 joves d’arreu del país que en formen part, fent de caps (monitors), formadors o responsables associatius.

Entre els principals punts de l’ordre del dia de l’Assemblea hi haurà la presentació i aprovació de la Memòria i l’Estat de comptes del curs 2020-2021 i del Pressupost i Programa de Curs 2021-2022. Aquest últim inclou el procés de renovació del model d’entitat, amb l’actualització del seu model organitzatiu i de governança. A més, es votarà l’elecció dels càrrecs de comissària general (presidenta) i administrador general, que, si escau, passaran a formar part de la Taula Executiva de MEG.

 

1

 

1

 

Per la millora de la salut mental

Com a iniciativa destacada, es presentarà en plenari el projecte de salut mental i emocional CapSa. Amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut, vol donar espais i incorporar eines i recursos per treballar la salut mental i emocional de totes les persones que formen part de MEG. L’objectiu és que els agrupaments escoltes i altres espais de l’entitat esdevinguin un lloc on prevenir i detectar aspectes de salut mental, des de l’educació i l’acompanyament emocional.

 

Cada any, MEG celebra la seva Assemblea General en una de les 8 demarcacions en què es divideix l’entitat. Enguany, és el torn de la Demarcació de Girona, que agrupa 26 dels 153 agrupaments escoltes i guies de MEG a les comarques de l'Alt Maresme, l’Alt Empordà, Baix Empordà, la Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i la Selva, amb més de 2.000 d’infants i joves i 500 voluntaris.


 

Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves "a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat".

 

Formen part de l’associació prop de 16.000 infants i joves en més de 150 agrupaments d’arreu del país, "amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius"..

 

L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 70 milions de membres arreu del món i presència en més 170 territoris i països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.

 

1
Festa del Pas del Cau de Pineda de 2021. AEIG Montpalau