Vés al contingut
1

Els hotels del Maresme han increment un 200% l'ocupació hotelera respecte al 2020

Foto d'arxiu.

 

Segons un informe de la Diputació de Barcelona, els hotels són els establiments on més creix el nombre de viatgers (104,2 %) i la pandèmia ha impulsat el turisme de proximitat. El 66 % dels visitants han estat de proximitat mentre que el 34 % restant ho ha fet des del mercat estranger.


 

La temporada ha estat molt desigual, amb un inici d'estiu incert i finalment s'ha mantingut una ocupació que ha permès als hotelers poder mantenir els seus negocis oberts. A l'agost, l'ocupació ha estat gairebé plena i això ha ajudat molt al sector per salvar la temporada. El turisme que ha arribat a Pineda i l'Alt Maresme ha estat català i del conjunt de l'Estat, però també francès i en menor mesura d'altres països europeus. El president de Pineda Turística, Albert Buch, ha dit que «l'inici va ser complicat, els hotels van obrir més tard del compte i fins al mes d'agost no s'ha aconseguit una ocupació plena». Albert Buch ha dit que «les expectatives per l'any que ve són molt bones i podria ser un any amb una ocupació rècord i fins i tot allargar la temporada».

També ha dit que les ocupacions han estat al volant del 95% el mes d'agost, i la resta de mesos entre un 50% i el 70%. Albert Buch ha dit que «pensen que en general s'ha salvat la temporada sobretot tenint en compte la temporada de 2020 que va ser molt dolenta amb hotels tancats».

La regidora de Turisme, Sònia Moraleda, ha dit que «el Maresme ha d'aprofitar esdeveniments de tot tipus per omplir els hotels» i ha posat com a exemple el Gran Premi de Formula 1 entre altres.

 

Recuperació del turisme

Durant els mesos d’estiu d’enguany s’ha pogut constatar una recuperació progressiva del turisme, amb unes dades que milloren de forma clara els resultats de l’estiu del 2020 però que encara són lluny, en la majoria de casos, dels de l’estiu del 2019.


 

Pel que fa al tipus d’allotjaments, els hotels protagonitzen la recuperació més significativa quant a nombre de viatgers, amb un augment del 104,2 % en el total de viatgers allotjats aquest estiu respecte el del 2020, malgrat ser també la tipologia d’establiment que encara està més lluny de les xifres d’abans de la pandèmia (-41,3%). El Maresme, en aquest cas, és la comarca amb major increment respecte el 2020 (+ 196,8 %), superant, de fet, el nombre de viatgers del 2019. Els establiments de turisme rural, amb una caiguda menys pronunciada durant el 2020 i, per tant, sense grans increments aquest any, recuperen xifres similars a les 2019 (-1%) . En el cas dels càmpings, creix un 23,8 % el nombre de viatgers en relació al 2020 i s’apropa també a dades d’estius anteriors a la covid-19 (-17,2%).