Vés al contingut
1

El curs escolar comença a Pineda amb normalitat, il·lusió i esperança

Comença el curs escolar 2021-22. A Pineda de Mar retornen o inicien a alguna etapa educativa més de 4.100 estudiants. Per cicles, l’educació infantil (0 a 6 anys) acollirà a més de 800 infants repartits entre les dues llars d’infants municipals, les dues llars d’infants privades i les 9 escoles del municipi. Aquestes escoles també acullen més de 1.600 alumnes d’Educació Primària. A aquests se’ls ha de sumar els 1.600 d’alumnat de secundària i estudis postobligatoris -Cicles, PFI’s i Batxillerats) i els més de 225 inscrits a l’Escola d’Adults de Pineda.

El curs comença amb molta il·lusió. Així ens ho han explicat l’Eric Collantes de 3er A i la Bruna Rovira, Nil València i Leyre Lázaro de 4rt A, B i C respectivament.També hem parlat amb la Laura Tigri, Pau Vigara, Tais Bueno i Xavier Caparrós de quart d'ESO de l'institut Euclides

 

MIRA aquí el reportatge

 

Comença un curs marcat per unes mesures de prevenció de la COVID-19 que s'han pogut flexibilitzar en alguns casos. Les grans novetats són que a l'hora del pati, podran anar sense mascareta si estan amb el seu grup bombolla i que els vacunats amb la pauta completa no hauran de fer quarantena. A l'aula encara s'ha de portar mascareta. Recuperen espais i especialitats, i també esperen poder tornar a fer colònies i sortides, així com les celebracions als patis.  Els més petits, tant a escoles com instituts, són els que ho viuen amb més intensitat.

 

 

1

 

El director de l'Euclides, Manu Noguerol ha dit que aquest curs l'alumnat comença amb més energia, tot i que les restriccions encara els afecta. El missatge que els transmetren és de «tenir resiliencia i ser forts per anar endavant». També el professorat ha fet un gran esforç i ara «tornen amb les piles renovades».

Si durant la setmana passada vam entrevistar les direccions de les escoles, aquesta setmana és el torn dels instituts.

 

Escolta AQUÍ el director de l'Euclides

 

1

 

 

El professorat i l'alumnat comencen amb ganes que poc a poc es pugui anar deixant enrere la pandèmia i els seus efectes. En el cas dels instituts, molts nois i noies aniran ja vacunats. Salut calcula que la meitat dels adolescents de 12 a 15 anys comencen el curs amb la vacuna completa. La xifra augmenta entre els joves de 16 a 19: dos joves de cada tres ja han rebut les dues dosis de la vacuna. Avui comencen les classes per a tot l'alumnat de segon cicle d'educació infantil, primària, ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà (inclosos arts plàstiques i disseny) i de règim especial, llevat les escoles oficials d'idiomes. Els cicles formatius de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny començaran el 20 de setembre. Pel que fa a les universitats, algunes ja han començat el curs i la resta ho faran al llarg del mes de setembre. El curs acabarà el 22 de juny del 2022 (llevat FP i ensenyaments de règim especial, que ho faran d'acord amb la seva programació acadèmica).


 

Les vacances de Nadal als centres educatius seran del 23 de desembre del 2021 al 7 de gener del 2022 i les de Setmana Santa, entre l'11 i el 18 d'abril.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha destacat que durant l'estiu han fet millores a les llars d'infants municipals i han posat en marxa el programa de reforç escolar que aquests curs s'amplia fins a segon d'ESO. El curs passat va tenir un total de 600 alumnes atesos. Els centre escolars estan a punt. També l'alalde ha fet un missatge d'ànims i energia a tot el professorat, agraïment per l'esforç que han fet i estan fent amb la pandèmia