Vés al contingut
1

La platja dels Pescadors i la platja de la Riera reben la Bandera Blava 2021

 

Escolta l'entrevista a Jorge Torres

 

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació de serveis, i la informació. També valora la qualitat de l’aigua excel·lent. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats a la platja i les mesures de control i inspecció de l'aigua. L’any passat Pineda només va obtenir la bandera de la Riera, ja que la platja dels pescadors estava encara en obres de recuperació pels danys que hi va ocasionar el temporal Glòria.

El regidor de Platges de l'Ajuntament de Pineda, Jorge Torres ha dit que estan esperant què diu el Procicat de cara a l'estiu però a Pineda «es mantindran mesures com ara el control d'aforament a les platges, es demanarà distància de seguretat» a l'espera que la pandèmia vagi a la baixa «per tenir un estiu més tranquil» segons ha dit. Jorge Torres també ha demanat «precaució als banyistes perquè en alguns sectors hi ha poca sorra i grans blocs de pedra dins l'aigua, en el sector de passeig que es va restaurar després del temporal Glòria».

 

1
Alguns sectors de la platja s'han anat arranjant.

 

 

Durant les properes setmanes es començaran a instal·lar els serveis habituals pels banyistes com dutxes, llocs de vigilància i socors i accessos a la sorra i a l’aigua per persones amb mobilitat reduïda. També s’hi ubicarà el Baby Center i Mini Beach Club, espais infantils per a nadons i nens o nenes de fins a 6 anys respectivament. Els espais disposen de canviadors, trones, microones i nevera per deixar-hi tàpers, rentamans i sofà per a l’alletament. A més, els infants gaudiran d’activitats dirigides per monitors en diferents llengües: català, castellà, anglès, francès, alemany i rus.

 

1

 

1


 

El regidor Jorge Torres també ha afegit que «ja s'han muntat cinc guinguetes de les sis que té la platja de Pineda». Ha dit que el Thiaré torna a muntar després que l'any passat no ho pogués fer per l'afectació dels temporals. El Moloko repeteix prop de la Confraria de Pescadors.

La resta de guinguetes podran mantenir el seu espai habitual, per tant, l'Escola a la platja dels Pins, la Calma a la platja dels Pescadors, l'Aruba a la platja de la Riera, i el Santi's Bar a la platja de Poblenou.


 

La Confraria de Pescadors també es prepara per l'estiu

La Confraria de Pescadors també prepara la temporada i ja obrirà aquest cap de setmana. També s'hi han fet algunes millores i s'ha arranjat la Barraca dels Palers i les instal.lacions que serveixen per varar les embarcacions de la Confraria. Una vegada més es demana precaució en tot aquest sector ja que hi ha instal.lacions mecàniques que utilitzen les petites embarcacions que hi ha a la platja. Malgrat tot, és una zona molt utilitzada històricament pels banyistes pinedencs que estan habituats a compartir l'espai amb les barques.

 

1


 


 

L'Alt Maresme rep més banderes blaves

A banda de les dues platges de Pineda, han rebut la bandera blava la platja de Malgrat Centre i de l’Astillero (Malgrat de Mar); Garbí (Calella); Les Barques (Sant Pol de Mar); Canet (Canet de Mar) i de la resta de la demarcació de Barcelona, de Girona i d'arreu de Catalunya.

Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal i com ha anunciat l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor.


 

També hi ha ports amb bandera blava com ara el Club de Vela Blanes i el port d'Arenys de Mar, El Balís (Sant Andreu de Llavaners), Port Mataró i altres amb bona gestió ambiental.


Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.