Vés al contingut
1

Esquerra Republicana-Junts x Pineda commemora el 90è aniversari d'ERC

 

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a la Consellera de Justícia en funcions Ester Capella i a la diputada Mònica Palacín
 

La secció local d’Esquerra Republicana a Pineda i Junts x Pineda han commemorat els 90 anys d'ERC. L'acte ha anat a càrrec de la Consellera de Justícia en funcions, Ester Capella. També hi ha participat la diputada al Parlament i portaveu del grup municipal, Mònica Palacín i el que va ser president d'ERC a Pineda, Francesc Mestres. A l'acte també hi va ser present el Vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès, que no va intervenir en l'acte però que va rebre aplaudiments del públic que era a l'acte.

 

1


La consellera Capella ha dit que «estava contenta de ser al poble del proper President de la Generalitat» i va agrair a Pere Aragonès «agafar el compromís en un moment molt complicat». Va fer un repàs a la història d'ERC i va dir que «el 1931 volien una societat més justa». En l'acte ha dit que «l'Estat continua corrupte igual que fa 90 anys». També va fer un resum de la història «dels represaliats i assassinats per l'Estat que mantenen els consellers ala presó i a l'exili» segons va dir. En l'acte també ha dit que «combatran el feixisme a tot arreu» i va parlar de la necessitat de tenir un govern «fort amb el millor president que és Aragonès». Va dir que és urgent perquè «Catalunya s'hi juga el futur».

 

La diputada pinedenca per ERC, Mònica Palacín, ha dit que «han sobreviscut a molts períodes però es mantenen fidels als seus ideals, per donar suport al poble i que recull la seva voluntat per tenir tots els drets socials». Va fer un agraïment a Pere Aragonès «per voler ser el president de la Generalitat». Va parlar de la història d'ERC «per la lluita laboral  i per plantar cara a la precarietat, amb sanitat pública i universal entre altre drets socials».

 

1

 

També va fer un repàs a la història de 30 anys d'ERC a Pineda i va fer un reconeixement als regidors i regidores a l'Ajuntament, i a les Joventuts d'ERC. En l'acte també va dir que «el PSC a Pineda esta cansat de governar i no ha fet els deures i per això, el 2023 assoliran l'alcaldia a Pineda». Ha dit que «la trajectòria ha creat un projecte bo per la política local».

 

Francesc Mestres va parlar de la fundació del partit, es va parlar de la imatge que sempre ha projectat ERC, mantenint l'essència i també va parlar del President Macià o Companys de qui va dir que «va patir presó, exili i afusellament». Va afegir que ara també «passa el mateix, amb presó i exili».

 

1

 

1


 

L'acte de dissabte també va comptar amb la música d’Estel Villaronga amb peces de violí, i es van projectar vídeos que repassen la trajectòria d’Esquerra Republicana durant aquests 90 anys.

 

1