Vés al contingut
1

Joves de l'escola d'adults Natura i de la Fundació Gentis participen aquest dimecres a unes converses ràpides de català al Centre Innova

Fotos: Consorci per a la Normalització Lingüística del Maresme

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Maite Bonora

 

 

 

5 joves de l'escola d'adults Natura i 5 joves de la Fundació Gentis participen aquest dimecres al matí en un circuit de converses ràpides, al Centre Innova, per potenciar l'ús social del català. L'activitat forma part del programa Voluntariat per la Llengua que es porta des de l'Oficina de Català de Pineda i des del Centre de Normalització Lingüística del Maresme. La dinamitzadora del programa Maite Bonora ha explicat que els joves conversaran durant dues hores sobre festes populars de Catalunya com per exemple el Carnaval.

 

2

Foto d'arxiu de converses en català

 

 

Maite Bonora ha explicat que l'activitat té un doble valor lingüístic i social perquè els joves de la Fundació Gentis seran els qui ajudaran als alumnes de l'escola d'adults Natura que estan estudiant català.

 

L'activitat es fa aquest dimecres de 9 a 11h del matí al Centre Innova. L'escola d'adults Natura i el Projecte Singulars de la Fundació Gentis col·laboren amb l'Oficina de Català de Pineda per potenciar la participació dels seus alumnes i usuaris, respectivament, al programa Voluntariat per la Llengua. El programa del Voluntariat per la llengua va néixer l'any 2003 i ja hi han passat més de 150.000 parelles.


 

3

 

 

 

El projecte Singulars de la Fundació Gentis

 

El Projecte Singulars, que tutoritza la Fundació Gentis, té com a objectiu formar i orientar joves beneficiaris de Garantia Juvenil per tal que aquests tornin al sistema educatiu i/o s'insertin al món laboral. Un dels objectius és també la contextualització del jove en el territori i la participació de voluntariats actius a la seva zona.