Vés al contingut
1

El ple aprova dues mesures de suport per al comerç afectat per la crisi del COVID 19

 

AQUÍ pots tornar a veure i escoltar el ple

 

Els restauradors que tenen terrasses només pagaran el 25% de la taxa d'ocupació amb taules i cadires a la vía pública d'aquest 2020. El ple de l'Ajuntament de Pineda va aprovar ahir per unanimitat, que es redueixi un 75% aquesta taxa que paguen els restauradors. Es tracta d'un ajut arran de les circumstàncies provocades per la pandèmia. De fet, l'Ajuntament no ha cobrat fins ara aquest rebut als restauradors i finalment, pagaran només una quarta part del que correspondria a aquesta taxa per ocupació de via pública amb les taule si cadires de les terrasses. La regidora Meritxell Mateo, d' ERC-JxP , va dir que estan a favor i va recordar que ja demanaven aquesta mesura al ple del mes de maig. El regidor-portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va manifestar que aquesta rebaixa de la taxa és prou important, i per tant votaven a favor. La regidora portaveu d'En Marxa-JuntsxCat, Noemí Llorens, es va mostrar també favorable a la reducció d'aquesta taxa. El regidor del PSC, Santiago Macip, va explicar que ara per ara, la taxa no s'ha cobrat. I que el mecanisme que s'aprova no és exactament una subvenció, però que en definitiva, suposarà que els restauradors només paguin el 25 per cent de la taxa.

 

El ple també va aprovar la proposta del govern municipal de subvencionar en fins a un 30% l’import liquidat de la taxa d’escombraries (comercial i industrial). Queden exclosos d’aquest ajut els establiments que no s’han vist afectats per tancaments decretats per l’estat d’alarma (estancs, botigues d’alimentació, supermercats, bancs, gestories, etc. Tampoc hi podran accedir hotels, pensions i càmpings pels quals s’estan estudiant altres línies d’ajuda amb administracions supramunicipals. Ho va explicar en el ple el regidor Jordi Masnou, del PSC. El PSC va votar a favor, mentre que es van abstenir ERC_JxP, Pineda En Comú i En Marxa-JxCat.  Els grups de l'oposició van valorar bé que es facin ajuts, però van dir que aquest en concret és insuficient.

 

En aquest sentit, els grups de l'oposició van demanar que, aprofitant que l'Ajuntament de Pineda està sanejat econòmicament, es destini pressupost de forma planificada a més ajuts o ampliar els previstos per afrontar la situació de crisi provocada pel la COVID-19. Ho van dir en el ple Francesc Gil (ERC_JxP), Marcos Ortega (Pineda en Comú) i Noemí Llorens (En Marxa-JxCat). El regidor Javier Aguirre va aclarir, però, que no es pot demanar cap crèdit per despesa corerent i ajuts, només es poden demanar crèdits per inversions.


 

Cessió del terreny a la Generalitat pel nou ambulatori

El ple va aprovar per unanimitat l’expedient de cessió inicial gratuïta a favor del Servei Català de la Salut del terreny del C/ Tribala, 15 per la construcció del nou CAP de Pineda. La previsió és que el 2021 comencin les obres i després duraran 18 mesos. El regidor de Salut, Santiago Macip, va explicar en el ple que l'actual aparcament del C/ Tribala, amb superfície 1.247 m 2, ja es va oferir al 2009 per la construcció del CAP i ara finalment va endavant. El ple va fer ara una «alteració jurídica» del terreny, per transformar-lo en «be patrimonial» a favor del Servei Català de la Salut, tal i com demana l'Ajuntament. Els i les portaveus van expressar el desig que vagi endavant la construcció i segons els terminis previstos.


 

Mesures antiincendi i megafonia per Can Xaubet

El ple va aprovar una actuació de millora de les instal.lacions del complex esportiu Can Xaubet, amb una inversió de 56.000€ per la instal·lació de sistema de megafonia a tots els espais i portes tallafocs. Es paga amb un sobrant dels diners destinats a la teulada, que ja es va fer. Van votar a favor el PSC, Pineda en comú i en Marxa-JxCat. ERC-JxP es va abstenir


 

El ple va aprovar per unanimitat el pagament de la productivitat a la plantilla de personal laboral i funcionari.


 

Aprovades per unanimitat les dues mocions del ple

El ple va aprovar per unanimitat la moció presentada pel Grup municipal ERC Junts per Pineda perquè Pere Casaldàliga doni nom a un carrer o a una plaça pública de Pineda de Mar. La moció la va llegir la regidora d'ERC, Meritxell Mateu. El regidor Jordi Masnou, del PSC, va posar en relleu també la necessitat de treballar en el nomenclator del futur de carrers i places, incorporant més persones, i sobretot més dones. Marcos Ortega, de Pineda en Comú, i Noemí Llorens, d'En Marxa-Junts xCat, van posar en valor fa figura i el missatge de Pere Casaldàliga, i també recollint la necessitat de fer un protocol sobre la nomenclatura de les places.


El ple va aprovar per unanimitat la moció presentada pel Grup Municipal En Marxa-Junts per Catalunya "En defensa de la unitat de la llengua Catalana". La moció la va llegir i presentar la regidora portaveu d'aquest rup municipal, Noemí Llorens. Tots els grups municipals van votar a favor i es van mostrar favorables al contingut de la moció. El ple va acabar amb el torn obert de paraules

 

Torn obert de paraules

ERC va preguntar sobre les mesures aprovades per fer front a la pandèmia de la Covid-19, per una qüestió pendent de resoldre entre el govern espanyol i el català per garantir els sous en contractes públics. Mònica Palacín va preguntar sobre com afecta la mesura a Pineda, en relació a escoles bressols, escola de música i altres com ara els treballadors de Can Xaubet. Va demanar que l'Ajuntament pagui el 30% del sou que no han rebut els treballadors.

També van demanar més accions per facilitar la mobilitat en diverses zones de Pineda i es puguin fer les millores necessàries. Van demanar un pla d'adequació de carrers i places i criteris d'actuació.

També van demanar millores de l'asfaltat en diversos carrers de la població, i un pla d'asfaltat immediat general. En el torn obert de paraules també van demanar la neteja d'un solar al carrer Eivissa cantonada Sant Antoni, que conté brutícia just a tocar d'un antic transformador. També van alertar de la negativa que reben algunes entitats per fer activitats o fer servir espais municipals i per això van demanar que es pugui ajudar a re-emprendre l'activitat de les entitats.


 

El regidor de Pineda en Comú, Marcos Ortega, va demanar que el pàrquing de sorra de Can Xaubet pugui tenir vorera per ajudar als usuaris a anar a la instal.lació esportiva. També va preguntar per la bossa de lloguer d'habitatges per facilitar que hi hagi més lloguer social i fer noves campanyes. El torn obert de paraules també va preguntar sobre en quin punt es troba el projecte del PP! I la tramitació del pla parcial. Finalment va preguntar per les obres de la biblioteca de Poblenou i la previsió de finalització de les obres.


 

En Marxa-Junts per Catalunya va preguntar sobre com s'han organitzat els actes del Dia contra la Violència Masclista i sobre la possibilitat que se n'haguessin organitzat més. També va preguntar sobre el calendari perquè Pineda tingui càmeres de video-vigilància i sobre el programa d'educació de la joventut i patrullatge de la Policia Local. Finalment va demana informació sobre la futur construcció d'un nou pont sobre la Riera de Pineda a tocar del nou skate-park que s'està construint. Finalment va demanar informació sobre els ajuts a empreses i autònoms, amb dades i una valoració global dels ajuts, quan l'Ajuntament disposi de les dades.


 

Finalment, l'alcalde de Pineda va fer ús del torn obert de paraules per informar que el jutjat ha arxivat la causa que va rebre en relació a les passades Eleccions Municipals, per un presumpte delicte electoral. Segons va informar, «es van fer bé les coses» sense especificar exactament a què es referia aquest cas. El regidor d'ERC-JxP va dir en el ple que «no havien rebut la informació del jutjat» i va lamentar que es tractés el tema en el ple. Xavier Amor va respondre que els faria arribar la informació que ell ha rebut del jutjat informant que s'ha arxivat la causa.


 


Ràdio Pineda va retransmetre en directe el ple a través de l'emissió per internet: a radiopineda.cat i amb l'APP de Ràdio Pineda. També en directe pel canal YouTube de l'Ajuntament de Pineda. En diferit el podreu tornar a escoltarper la 94.6 FM aquest dimarts a les 9 del vespre i també el podcast on line.