Vés al contingut
1

El Govern aprova la creació d'un registre d'autònoms per agilitzar la prestació d'ajudes

Foto: Pixabay

 

El Govern català ha aprovat mitjançant un decret llei la creació d'un registre d'autònoms per gestionar amb més agilitat les ajudes a aquest col·lectiu perjudicat per l'impacte de la pandèmia de la covid-19 i simplificar-ne els tràmits. El registre s'activarà en els propers dies i es tractarà d'un procediment "excepcional" per quan hi hagi ajuts extraordinaris per situació d'emergència i el nombre de beneficiaris pugui ser molt elevat.

El canal d'inscripció serà a través del Departament de Treball, Afers Social i Família en el transcurs dels propers dies. A més, abans de publicar una convocatòria d'ajuts, s'incorporarà el tràmit d'inscripció prèvia i es podrà dimensionar "amb més garanties els possibles beneficiaris i simplificar els tràmits".

 

El decret també inclou una bonificació del 100% de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i els Actes Jurídics Documentals entre l'1 de gener d'aquest any i el 31 de desembre del 2021 als establiments de restauració a all via pública i per a la venda ambulant.