Vés al contingut
1

Trobada de l'equip del CAP de Pineda amb el director de CatSalut, Adrià Comella

 

Ha estat una trobada exclusivament entre professionals. Foto: Premsa ICS

 

El director del CatSalut, Adrià Comella, ha visitat el CAP de Pineda. Ha mantingut una trobada amb l'equip professional de l'ambulatori per copsar de primera mà com estan vivint la situació actual a l'atenció primària, a causa de la Covid 19. En la trobada, aquest dijous, han parlat de com ha anat a l'ambulatori i al conjunt de l'Àrea Bàsica de Pineda en la primera etapa de la pandèmia, de com va ara, i com encaren el futur.

 

En aquest sentit, en la trobada amb l'equip professional han tractat a nivell general, de com s'aplicarà a Pineda el Pla d'Enfortiment de l'Atenció Primària. Recordem que la Generalitat va anunciar al setembre que ha posat les bases del nou pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària amb l’objectiu de potenciar-la més enllà de l’impacte que genera la COVID-19. El pla compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022, i suposarà un increment d'un 17% de professionals de medicina i infermeria, gestors Covid i equips de cribratge poblacional. També preveuen professionals d'altres disciplines, com ara treball social, nutricionistes i especialistes en salut mental, entre d'altres. Resta per definir, això sí, com s'ampliaran els equips de cada Àrea Bàsica de Salut, com és el cas de l'ABS de Pineda, Poblenou i Santa Susanna.

 

El director del CatSalut, Adrià Comella, acompanyat de la directora de l'ABS de Pineda, la dra. Adriana Ramos, i diversos membres de l'equip, també ha visitat els terrenys del futur CAP de Pineda que la Generalitat té previst construir al C/ Tribala.

1

Es tracta del terreny a pocs metres de l'actual ambulatori, on ara hi ha un aparcament i que l'Ajuntament va cedir a la Generalitat pel futur nou CAP. En aquest moment s'està pendent de l'acabament de la redacció del projecte del nou CAP de Pineda Centre, que té la problemàtica de la manca d'espai degut a l'increment poblacional dels darrers anys, així com a les noves necessitats.