Vés al contingut
1

La Regidoria de Turisme promociona a les xarxes socials els hotels oberts de Pineda per mostrar tota la seva oferta i instal·lacions

Escolta aquí l'entrevista a Sònia Moraleda

 

Els hotels de Pineda continuen oferint una gran oferta per a totes les necessitats, amb instal.lacions modernes i adaptades als nous temps.

Segons el diari El Economista i citant fonts oficials, el turisme cau també al mes d'agost i fins i tot deixa enrere la rendibilitat en alguns establiments hotelers. Segons algunes fonts, el sector deixarà de guanyar més de 100.000€ i es ara es pateix per la recuperació del sector.

Segons les estadístiques, en general l'ocupació als hotels varia força però està en un 40% de mitjana a Catalunya però en diversos punts de l'Estat arriba tot just al 20%, com per exemple a Madrid. Molts hotels han decidit no obrir.

En el cas de Pineda, hi ha hotels que es mantenen oberts però d'altres han decidit no obrir aquesta temporada.

 

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Pineda, Sònia Moraleda, ha explicat que «han volgut donar a conèixer els hotels pinedencs per ajudar al sector a acollir reserves de familiars o amics, perquè passin les vacances a Pineda». Ha afegit que «l'oferta hotelera és molt àmplia i pot donar resposta a totes les necessitats, amb hotels que ofereixen bones instal.lacions modernes».

La regidor també ha dit que «el sector està acostumat a tenir grans ocupacions i ara en canvi estant treballant amb turisme intern i amb estades més curtes». Ha dit que «sovint s'anulen reserves i ara han de treballar amb menys previsió i amb la preocupació que tot això genera.

 

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, amb dades oficials del mes de juny, la disminució als hotels de Catalunya va ser del 80% o del 90% segons els casos i en general, a totes les categories d'hotel. El grau d'ocupació estava al volant del 20% i del 30% en alguns casos. Cal tenir en compte que tot just es sortia del confinament que es va decretar el mes de març, fins el maig.

El mes de juliol i agost han augmentat les reserves però sense arribar als números esperats.

 

Podeu conèixer les dades en detall aquí

https://www.idescat.cat/indicadors/?id=conj&n=10293