Vés al contingut
1

"Misses sense poble": La Setmana Santa a les parròquies de Pineda de Mar i Santa Susanna

L'Església de Santa Maria. Foto: Roser Egea

 

Escolta AQUI a Mossèn Josep Caselles

 

Mn. Josep Caselles: «Les celebracions religioses de Setmana Santa no es faran aquests dies amb el poble i s'hauran de celebrar des de la distància i amb recolliment»

Ja no es va poder celebrar amb el poble la celebració de Diumenge de Rams, la festivitat cristiana que dóna inici a la Setmana Santa.

Les celebracions religioses de Setmana Santa no es faran amb públic a les esglésies. Mossèn Josep Caselles ha dit a Ràdio Pineda que «es podran seguir les celebracions des de la distància amb recolliment». El Bisbat recomana veure les misses per televisió. Habitualment es fan les misses de Dijous Sant, el Divendres Sant amb la passió del Senyor i Diumenge de Pasqua amb la Vetlla Pasqual i la missa. També es fa cada any el Viacrucis i la processó, que no es podrà celebrar.


 

Diverses emissores emeten les misses i també per televisió a TVE Catalunya, diumenge a 2/4 d'11 del matí i des de Montserrat a les 11 del matí per diversos canals. També ho podeu seguir per internet.


 

 

El Dijous Sant, 9 d’abril, a dos quarts de 9 del vespre, hi haurà la missa de la Cena del Senyor.

El Divendres Sant, 10 d’abril, a les 5 de la tarda, la celebració de la Passió del Senyor.

I el Diumenge de Pasqua s’iniciarà amb la Vetlla Pasqual –el dissabte 11, a dos quarts de 10 del vespre– i continuarà amb la missa del dia de Pasqua, a les 11 del matí del diumenge dia 12 d’abril.

 

Totes aquestes celebracions són organitzades per les parròquies de Santa Maria i Sant Joan Baptista de Pineda i la de Santa Susanna. I es faran a l’església de Santa Maria, sense poble, però amb la invitació, a tots els qui se senten membres d’aquestes comunitats cristianes a unir-s’hi espiritualment. Mn Josep Calelles anima també "a seguir les cerimònies de tots aquests dies a través de la televisió, la ràdio o Internet".