Vés al contingut
1

L'atur durant el mes de gener s'ha reduït en 19 persones a Pineda

L'atur durant el mes de gener s'ha reduït en 19 persones a Pineda. Ara hi ha 2227 aturats, el que representa un 19,2% de la població activa. Pineda continua essent el poble amb un percentatge d'aturats més gran del Maresme juntament amb Santa Susanna. Al conjunt de la comarca, l'atur s'ha reduït en 31 persones i hi ha 24.850 aturats, el que representa un 12,02%. A poblacions com a Calella, Sant Vicenç, Arenys de Mar o Mataró s'ha reduït l'atur, mentre que a poblacions com ara a Tordera, Malgrat de Mar o Palafolls, l'atur ha crescut.

Aquí pot veure les dades de l'atur


 

El Maresme tanca el mes de gener amb un lleuger descens de la desocupació trencant la tendència alcista registrada a nivell provincial i català. La reducció maresmenca es concreta en 31 persones menys a les llistes de l'atur (el 0,12%) que, sectorialment, es concentren en la indústria, la construcció i el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA). En canvi, el sector serveis registra un increment de l'atur del 0,78% i la pujada de la desocupació a l'agricultura s'eleva al 2,22%.

El total de persones inscrites a les oficines d'ocupació del Maresme com a demandants de feina és de 24.850. Tal i com recull l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maremse, aquesta xifra, representa un descens interanual de la població aturada del 3,04%. 

Per l'estructura econòmica de la comarca, el sector serveis és el que concentra més volum de persones en situació d'atur. Concretament, 17.870, una xifra que representa el 71,9% del total de maresmencs i maresmenques sense feina. El segon sector és la indústria que aplega 3.279 persones desocupades. Segueix la construcció amb 1.927, el col·lectiu SOA (1.314) i l'agricultura amb 460 persones inscrites com a demandants de treball. 

El descens de l'atur registrat al Maresme el mes de gener s'ha concentrat, a nivell municipal; en 17 municipis ( Alella, Arenys de mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar). En canvi, la desocupació ha augmentat a Cabrera de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, El Masnou, Montgat, Palafolls, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana i Tordera. No s'ha registrat cap variació respecte al mes anterior a Teià.