Vés al contingut

El President del CCM confirma que la Depuradora entrarà en funcionament en un mes

El President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha confirmat a Ràdio Pineda que la Depuradora de l'Alt Maresme entrarà en funcionament a finals d'aquest mes o principis de setembre.

Miquel Àngel Martínez ha dit que l'entrada en funcionament de la Depuradora de l'Alt Maresme és la gran assignatura pendent en matèria de medi ambient a la comarca. Miquel Àngel Martínez ha dit a Ràdio Pineda que 'Pineda ha tingut una gran paciència amb aquesta instal.lació' i ara és hora de posar-la en marxa tal i com s'ha compromès l'Agència Catalana de l'Aigua. Segons el calendari de l'ACA, el 20 d'agost estaran finalitzats els automatismes dels col.lectors, bombes i equips de control, així com les proves de funcionament dels equips (sense aigua). Les proves de càrrega amb aigua de la Depuradora s'allargaran durant els mesos de setembre i octubre.

L'Agència Catalana de l'Aigua preveu que el 22 d'octubre es podria fer la recepció de les obres. És a dir, que l'empresa constructora Copisa entregarà l'obra a l'ACA i, posteriorment, en podrà assumir el control l'empresa del Consell Comarcal que farà la gestió de les instal·lacions.


 

Menstrestant, l'Alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que també disposa d'aquesta informació i s'ha referit a la Decantadora. Actualment aquesta planta al costat del cementiri ha generat queixes dels veïns pel soroll i pudors. El tema es va tractar al darrer ple pinedenc i el grup d'Esquerra Republicana ho va preguntar en el ple. Xavier Amor va dir que falta fer els tancaments i unes millores tècniques per evitar que això passi. La planta Depuradora de l'Alt Maresme, que rep el nom tècnic d'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR), tractarà les aigües de Pineda, Calella, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls.