Vés al contingut

El Cau de Pineda recull el Premi Jaume Ciurana al Palau de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya va entregar ahir a l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda, el segon premi Jaume Ciurana per la seva defensa del medi natural. És un premi de nivell nacional que reconeix la tasca del Cau de Pineda en favor del medi natural i en concret s’ha premiat la senyalització del Camí Vell del Montpalau, i la redescoberta de la masia del bandoler pinedenc Pau Gibert.

El Conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, va fer entrega del premi al Palau de la Generalitat, ahir a la tarda. El projecte que ara ha premiat la Generalitat, valora sobretot la tasca i el compromís dels propis joves i el fet que el projecte fos liderat en la seva totalitat per ells mateixos. Segons es desprèn del veredicte del jurat, "es reconeix la tasca i trajectòria del Cau de Pineda en favor del civisme de joves i adolescents que els ajuda a estimar l’espai que els envolta."

El grup de Pioners i Caravel.les, que són joves d’entre 14 i 16 anys, va recollir el premi al Palau en un acte amb la resta de premiats, on hi era present el Comissari Internacional d’Escoltisme de la Fundació Josep Sans, i l’Associació Mossèn Batlle.

És el segon cop que l’Agrupament escolta pinedenc rep aquest guardó en els darrers 3 anys, ja que el 2009 ja va rebre el primer premi per la construcció del Pont de fusta de la Font del Ferro, a Sant Pere de Riu.

El projecte ara premiat és una ruta que neix al Molí de Can Marquès i puja fins el Turó de Montpalau. Passa pel Bagueny de Can Carreras, Sant Andreu, i baixa fins a Cal Ros on aquest any, el mateix grup de joves ha arranjat la passera de la Riera.

Fuente

Redacció