Vés al contingut
1

Dia Mundial de la Recerca contra el Càncer: «La recerca i la innovació és fonamental per combatre'l»

 

A la foto. Dr. Molins

 

Escolta l'entrevista al Dr. Molins

 

 

Aquest 24 de setembre es commemora el Dia Mundial de la recerca contra el càncer. Un dels reptes prioritaris en la lluita contra la malaltia és continuar potenciant i reforçant la investigació oncològica com a factor essencial per frenar la progressió de la malaltia i seguir millorant els índexs de supervivència i la qualitat de vida de les persones afectades.


 

L'objectiu final d'aquesta iniciativa és conscienciar la societat perquè impulsi i atorgui reconeixement a l'esforç investigador en càncer i ajudar a mantenir el compromís social i de les institucions per la recerca oncològica. L'Associació Contra el Càncer  impulsa la innovació com a element clau per millorar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients oncològics.

És molt important la inversió en recerca i des d'aquesta associació s'han destinat 114 milions d'euros a 600 ajudes diferents.


 

Ràdio Pineda ha entrevistat al Doctor Laureano Molins, President de l'Associació contra el Càncer amb seu a Barcelona, i ha explicat que es duen a terme projectes d'innovació per la detecció precoç, sobretot per a nous tractaments per al càncer de còlon i la leucèmia, i teràpies emergents per tumors de baixa supervivència.  També ha dit que la innovació és una de les claus per apropar els resultats de la recerca als pacients. Per això ha explicat que la intel.ligència artificial és una nova eina que ajudarà molt en els diagnòstics però també en la cura de malalties.

 

De la recerca en depèn també en gran mesura la supervivència de la malaltia que, actualment, se situa en una taxa del 55,3% en homes i del 61,7% en dones. En aquest sentit, l'Associació lidera la iniciativa “Todos contra el càncer' amb l'objectiu de superar el 70% de supervivència mitjana el 2030.


 

A Espanya, el 2023 es van detectar 591 nous casos de càncer per cada 100.000 habitants, el que suposa 284.081 nous pacients amb càncer. A la província de Barcelona es van diagnosticar 566 casos per cada 100.000 habitants el 2023, el que suposa 32.769 nous pacients, segons l'Observatori de l'Associació.