Vés al contingut
1

Sílvia Biosca, proclamada alcaldessa: "Pineda ha de seguir sent un referent on tothom s’hi senti orgullós de viure"

Fotos: Ràdio Pineda / Ajuntament de Pineda

 

Ràdio Pineda: Escolta AQUÍ el ple

Canal YouTube Ajuntament: Mira AQUÍ el ple

Instagram @radiopineda: Discurs d'Investidura de Sílvia Biosca

 

Aquest divendres s'ha fet el ple extraordinari en que s’ha escollit la nova alcaldessa de Pineda, Sílvia Biosca, en un acte institucional i solemne celebrat a l'Auditori. El ple ha tingut dos punts, el primer, la presa de possessió de la nova regidora socialista, Yolanda Mayas, en substitució de Xavier Amor, i com a segon punt, l’elecció de Sílvia Biosca com a nova alcaldessa de Pineda. Els regidors i regidores, en la votació en una urna de vidre històrica del consistori, han votat l'alcaldessa de Pineda, Sílvia Biosca, i en què s’han emès 14 vots favorables i hi ha hagut 7 vots en blanc. No hi ha hagut vots nuls ni abstencions. Fet l’escrutini, Sílvia Biosca Estopà s’ha proclamat nova alcaldessa de Pineda de Mar. Ha rebut oficialment i de mans de Xavier Amor, la vara i la medalla de la vila, un acte protocol·lari d'aquest ple.

 


Primera alcaldessa de Pineda i regidora des del 2015

Sílvia Biosca ha esdevingut la 33ena persona en assumir l’alcaldia de Pineda de Mar i la primera dona en fer-ho. D’aquesta manera, Pineda de Mar tindrà per primera vegada en la seva història una alcaldessa al capdavant del govern municipal, una qüestió que ha estat esmentada especialment en tots els parlaments dels i les portaveus municipals.

Sílvia Biosca ha estat regidora de Pineda de Mar des de l’any 2015, després de presentar-se per primer cop a les eleccions municipals de Pineda. Llavors va assumir la regidoria de Presidència, Planificació i Comunicació. L’any 2019 repetiria al consistori fent-se càrrec també de Seguretat i Mobilitat. Per l’actual legislatura, iniciada al 2023, s’havia fet càrrec també de Recursos Humans.

El nomenament de la nova alcaldessa dona el tret de sortida per la configuració del nou govern local, que és previst que es presenti la setmana vinent. També hi haurà canvis organitzatius.

 

1
Sílvia Biosca ha rebut la vara d'alcaldessa de mans del seu predecessor, Xavier Amor

 

Discurs d'investidura de l'alcaldessa, Sílvia Biosca

Sílvia Biosca, ja com a alcaldessa, ha agraït a tothom l'assistència en un dia tant especial per ella. Ha saludat a la gent que s’ha quedat fora de l’Auditori. Ha dit que Pineda «ÉS CASA amb majúscula», el lloc on ha nascut. Biosca ha recordat que Pineda ha estat testimoni de les seves primeres amistats, la seva escola a Poblenou, la seva carrera de Ciències Polítiques, també on hi té el seu negoci amb la seva parella i on ha nascut el seu fill.

Ha dit que «el gran valor de Pineda és la suma de tots i totes, vinguin d’on vinguin». Ha recordat una Pineda amb pocs recursos i de lluites per transformar-la amb la força de la seva gent. La persona que és ara, diu, és gràcies a Xavier Amor, per haver insistit en formar part de l’equip del PSC de Pineda, i li ha agraït la confiança i que la il·lusió fa moure moltes coses». Ha dit que Xavier Amor ha estat un gran alcalde i li desitja èxits i encerts a la nova etapa, tot i que segueix «mirant de reüll Pineda». Durant els 9 anys que ha estat de regidora ha compartit el camí amb companys a qui també els hi ha volgut agrair tot el que li han donat. També ha tingut un agraïment a la gent de Poblenou, el barri que l’ha vist néixer i créixer i ho ha fet des d’una mirada feminista. També ha fet un agraïment a la seva família, i al seu pare, l'històric regidor socialista Emili Biosca que ha dit que «està molt satisfet de veure a la seva filla com a nova alcaldessa».

Es defineix com a treballadora, discreta, rigurosa i amb caràcter, amb la voluntat de seguir transformant Pineda els propers anys. «Pineda ha de seguir sent un referent on tothom s’hi senti orgullós de viure i els visitants tornin. Ha dit que aquest equip de govern seguirà treballant per optimitzar i modernitzar els recursos. I agraït les mostres d’estima que ha rebut i la bona disposició de la gent per fer de Pineda molt millor. Amb força empenta i un equip compromès i seguint el llegat de Xavier Amor perquè Pineda segueixi el seu camí de progrés.

 

Sandra Pérez, portaveu del PSC

Sandra Pérez portaveu del PSC, ha dit que «l’Auditori s’ha quedat petit per acollir a tothom, i ha agraït l’escalf de tothom i ha destacat el dia d’avui com a molt important». Sandra Pérez ha tingut paraules per a la nova regidora. Ha dit que «comença un camí que pot impressionar, però alhora il·lusiona» i que «no està sola i l’equip està al seu costat per ajudar-la». Pérez també ha tingut paraules per a Xavier Amor. Ha dit que «ha deixat empremta a cada pas que ha fet, cada gest, decisió i idea» i ha afegit que Amor «és una mica el responsable que Sílvia Biosca sigui nova alcaldessa». A Diego Sánchez, regidor del PP de l’equip de govern li ha agraït el fet de «sortir de la zona de confort per formar govern»

Pérez ha dit que «s’han trencat esquemes i que en cap cas s’haguessin imaginat aquest escenari». Ha recordat el paper de la dona en tots els àmbits de la vida i la història de Pineda, com Sara Llorens, Maria Serrat o Anna Bachs. A Sílvia Biosca ha dit que hi ha força per tirar endavant atenent el dia a dia i mirant cap el futur», col·laborant amb la ciutadania i sense deixar a ningú enrere. Ha dit que junts «tenim una força imparable». Ha dit que Biosca «ha estat i és el puntal de l’Ajuntament, dedicada a tenir cura dels detalls, previsiva i amb tacte perquè tot sigui fàcil». Sandra Pérez ha dit que l’equip està amb ella i «ara és el seu moment. El moment de Pineda amb una dona alcaldessa al capdavant»

 

1
Els 21 regidors i regidores de l'Ajuntament de Pineda, encapçalats per l'alcaldessa, Sílvia Biosca

 

1
L'alcaldessa amb les i els portaveus municipals


 

Mònica Palacín (ERC)

Mònica Palacín d’ERC ha desitjat sort i encerts a la nova regidora, Yolanda Mayas, i agraeix la feina de Sílvia Biosca durant aquests anys i la felicita coma nova alcaldessa. Ha dit que com a dona «està contenta que sigui una dona qui representi Pineda». Com a feminista dignifica la seva intervenció perquè les dones volem totes les responsabilitats». Ha recordat el ple de comiat de Xavier Amor i del llegat d’aquests anys. «Els 9 últims anys són part de la Sílvia Biosca i avui fa una continuïtat en tota aquesta feina». Com a oposició, espera que la nova etapa facin «allò que va quedar pendent a l’alcalde Amor». Creuen que manca feina per donar recursos al polígon, pel descans veïnal i els espectacles, i ha recordat que a la candidatura 2011 apostaven pel desenvolupament del PP1 i creació de llocs de treball: «li demanen tot això». Ha parlat de la pujada de l’IBI i la taxa de residus i diu que han obviat les seves peticions. I que Biosca no oblidi «protegir i dotar de recursos els treballadors de l’Ajuntament». Lamenta que la biblioteca hagi tancat per poder acollir el Ple quan disposa d’una sala de plens, i que s'hagin fet dos plens, el de comiat i el d'investidura «quan s'hagués pogut fer un».

2

 

 

Noemí Llorens (Junts per Pineda)

Noemí Llorens de JuntsxPineda ha felicitat la nova regidora i a Sílvia Biosca pel seu nomenament. Ha dit que «és un dia important i extremadament emocionant per la família i amics». Llorens ha dit que «el fet de ser la primera alcaldessa de Pineda no deixa de ser una dada», però que és important perquè «la societat d’avui dia, en qüestions de gènere, no ha de limitar ningú, i encara hi ha límits per entendre la igualtat entre homes i dones». «El camí de l’equitat entre homes i dones és un camí llarg, i avui, la Sílvia i la resta de regidores som aquí perquè altres dones han fet el camí més fàcil i és de justícia que avui, poguem recordar-les i agrair a tortes elles la feina que han fet» Ha tingut paraules de record per a ex alcaldesses, ja traspassades, com Montserrrat Candini i Contxita Campoy, i regidores emblemàtiques de Pineda com Rosa Buch i Anna Bachs, persones com Ninfa Barrera, i «altres dones que estan i podem aprendre moltes coses d’elles», entre elles Carmeta Aragonès, present a l’Auditori, i altres regidores i molts noms més. També ha mencionat a alcaldesses d’altres municipis assitents al ple i a representants d’entitats culturals i professionals. «Totes treballen per l’equitat, la llibertat i la igualtat, i per ser referents que la comunitat vagi assumint de forma natural i serena i amb l’exemple que les dones són més fortes del que pensem i més independents del que ens han ensenyat».

Ha dit que «governar és generar oportunitats i solucionar problemes» Pineda té necessitats: oferir polítiques i recursos adequats i justos i recuperar il·lusions i estimar més la nostra cultura. Ha dit que Pineda necessita «Un impuls de dignitat, que carrers i places estiguin nets i siguin segurs i en bon estat, i una gran dosi de civisme i que l’Ajuntament funiconi». Llorens ha dit que les capacitats i coneixements de Sílvia Biosca els porta de casa i acompanyar a Xavier Amor al govern ha aportat molt. Noemí Llorens ha dit que «tot el que sigui bo per Pineda allà ens hi trobaràs». Ha animat als ciutadans a participar de la vida política i a assistir als plens de l’Ajuntament.


3

 

 

Diego Sánchez (PP)

Diego Sánchez, del PP, ha donat la benvinguda a la nova regidora Yolanda Mayas i li ha demanat ‘orgull i responsabilitat’ en el seu càrrec. També ha felicitat a Sílvia Biosca i ha dit «que la Sílvia és molt pragmàtica i resilient». Ha posat en valor els 14 vots obtinguts per Biosca en la votació de la tria de nou alcalde i que ha generat aplaudiments al públic. Ha dit que «serà difícil substituir l’anterior alcalde però ha dit que ha de ser ella mateixa i actuar amb el seu estil». Diego Sánchez ha dit també que Biosca «té 3 anys per endavant amb reptes importants com l’incivisme, i pensa que entre tots podem lluitar perquè som més i millors» S’ha posat a disposició de la nova alcaldessa per aconseguir els futurs reptes.

4


 

Marcos Ortega (Pineda en Comú)

Marcos Ortega, de Pineda en Comú ha felicitat la nova regidora i la nova alcaldessa de Pineda i ha desitjat que «pugui aportar el millor per Pineda». A Sílvia Biosca li desitja sort, és « una nova etapa per Pineda i desitja que vagi el millor possible» ha dit que «és un dia històric i és important que una dona assumeixi l’alcaldia ha dit que és un avenç en la igualtat i per ella, un orgull». Dels Comuns ha dit que, com han fet sempre, faran propostes pel bé de Pineda i com a nova alcaldessa, ha dit que «tindrà oportunitats i també ho tindrà difícil». Ha fet referència a que el PSC està en moltes institucions i ha dit que Pineda ho pot aprofitar. Ha dit que és un oportunitat per què dotin de Pineda més recursos. Ortega ha dit que seguiran treballant per la política local i treballant «en positiu, amb diàleg i de manera constructiva i rigorosa».

Com a oposició ha dit que «seran contundents quan alguna cosa no agradi o es pugui millorar, per poder avançar». Ho faran donant solucions i donant alternatives. Volen col·laborar en la millora de Pineda perquè Pineda té molts reptes per seguir endavant i que ha d’assolir Sílvia Biosca. Les persones, més habitatge assequible, més oportunitats per la gent jove de Pineda, més recursos per a les famílies i treballaran per la residencia pública per Pineda per a la gent gran, volen treballar perquè sigui una realitat. Volen que pineda sigui més modern, agilitzant i donant facilitats als emprenedors. També ha parlat del polígon industrial, modernitzar-lo per atraure noves empreses. Aposta per la inversió a l’espai públic amb més recursos i manteniment de carrers i places. Més civisme i la responsabilitat i l’obligació d’aturar l'incívic és l’Ajuntament. I per una revolució i transició ecològica.

 

 

6