Vés al contingut
1

Ple de juliol: aspectes econòmics i de gestió, i debat sobre seguretat, ajudes, civisme i barreres arquitectòniques

 

Veure AQUÍ el Ple al Canal de You Tube Ajuntament

 

El ple de juliol, celebrat ahir a la tarda, va començar amb un agraïment de l'alcalde als serveis públics i la ciutadania per la reacció davant l'accident de la setmana passada de l'autobús amb treballadors i treballadores d'Inditex. També a l'inici es va fer un minut de silenci en memòria de l'exalcaldessa de Calella, Montserrat Candini, de qui aquest dilluns es feia la cerimònia de comiat.


 

Dels punts de l'ordre del dia, el ple va aprovar per unanimitat un Protocol d'Atenció a persones Trans en instal·lacions esportives. Atès que Can Xaubet té 5000 socis es va considerar important fer-ho, per tenir en compte tots els col·lectius i donar eines també per als usuaris i usuàries. En el ple es va donar compte de l'aprovació del Pla Local LGTBI de Pineda, que ja està operatiu.


 

En matèria econòmica, es va informar dels estats execució del pressupost municipal del segon trimestre de l'exercici 2024. Un aspecte que va explicar el regidor d'Hisenda, Javier Aguirre, i que va també va posar damunt la taula la regidora de Junts a l'oposició, Noemí Llorens, que va voler fer repàs d'algunes de les partides. ERC va preguntar en el ple per dos decrets d'alcaldia per la denegació de dos empadronaments a Pineda. El govern va respondre que en donaria resposta quan tingués la informació. El ple també va aprovar per unanimitat els dies festius de 2025, el 28 i 29 d'agost.

 

En el ple, Esquerra Republicana de Pineda va presentar una moció per la sensibilització del risc, l’eliminació i la retirada de materials d’amiant.

 

 

TORN OBERT DE PARAULES

ERC

En el ple, la regidora Mònica Palacín, va preguntar pels focs d'artifici de la Festa Major de l'any passat, que van afectar a alguns propietaris amb tendals, que van tenir danys. També van preguntar per l'ampliació de la plantilla de la Policia Local, que havia tingut fins 60 agents i ara en té 45. Mònica Palacín va dir en el ple que no hi ha prou agents, hi ha baixes i molta despesa en hores extres. La regidora de RRHH, Sílvia Biosca va explicar que les vacants es cobriran el primer trimestre del 2025, quan s'acabin els processos d'estabilització, amb 6 nous agents. El regidor de Seguretat Ciutadana, Diego Sánchez va respondre també que ara per ara es compleix la ràtio d'agents per nombre de ciutadans.

També van preguntar per l'estat de la plaça de Can Bel, i per les mesures a Pinemar per evitar que no hi hagi circulació temerària amb curses de cotxes. Diego Sánchez va explicar que es farà major control i es multarà.

ERC va acabar el seu torn de preguntes demanant pel bon funcionament i la neteja dels contenidors soterrats.


 

 

JUNTS

La regidora de Junts per Pineda, Noemí Llorens va preguntar en el ple per les ajudes previstes per la ciutadania, ara que han arribat els primers rebuts de l'IBI. El govern va respondre que la convocatòria serà del 2 al 15 de setembre, i quinze dies abans ja es podrà demar cita prèvia.

També van preguntar per l'adequació del sistema de l'enllumenat públic de 2021, per pal·liar els defectes del sistema. Va explicar que va caure un fanal per la revetlla de Sant Pere, sense fer mal a ningú, i van haver de retirar una altra de la plaça. Va demanar que es revisin tots els fanals per evitar accidents i per què no es substitueixen les malmeses. La regidora d'Urbanisme va dir que estan al damunt de l'empresa perquè actuï, i també de manera preventiva, revisant els més de 4.000 punts que hi ha al municipi.

Noemí Llorens va preguntar per una informació del mes de març, per la compra de pisos lloguer social per part del Departament de Territori. La informació de la Generalitat feia referència a 4 pisos a Pineda, però l'Ajuntament no té la informació i es preguntarà.

Junts també va preguntar per la pista de la plaça dels Països Catalans, on hi ha hagut diversos accidents, amb cops de pilota a cotxes, a finestres de veïns i una pilota que va tirar a terra un motorista. Els veïns han recollit signatures.

També va preguntar per la contractació del servei de seguretat per les dependències de l'Ajuntament i Benestar Social, que actualment està caducada.


 

PINEDA EN COMÚ

El regidor Marcos Ortega, de Pineda En Comú, va preguntar per les càmeres de seguretat per la vigilància a Pineda. Va remarcar que el compromís era fer-ne ampliació

També va preguntar per l'ampliació del pla d'eliminació de barreres arquitectòniques, i va fer referència al barri de Can Feliu de Manola, on hi ha una residència de gent gran i un centre de salut. La regidora d'Urbanisme va explicar que s'està elaborant un nou projecte i es van comprometre a anar a mirar aquests punts per accelerar-los.

El regidor Marcos Ortega va preguntar per quan es tirarà endavant el Pla Local d'Habitatge. També va posar en relleu que l'Ajuntament de Barcelona no renovarà les llicències ja atorgades de pisos turístics, un pas que va fer Montserrat Candini a Calella. Des del govern es va respondre que ara mateix la Generalitat ja té aturades totes les noves llicències a Caalunya.

També va preguntar per l'acord de participació ciutadana i el nou model de pagament dels impostos.