Vés al contingut
1

'Bateig de Vela', de la Diputació, arriba a Pineda i a 10.000 alumnes de les escoles de la província de Barcelona

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor i Teresa Sambola

 

La Diputació de Barcelona promou l'activitat «Bateig de Vela», i a Pineda, la primera escola que ha participat és l'Antoni Doltra. Aquest programa arribarà a la resta d'escoles de Pineda i a més de 10.000 alumnes dels municipis de la província durant el mes de juny i també al setembre. L'alcalde i diputat adjunt de l'Àrea d'Esports i Activitat Física de la Diputació, Xavier Amor, ha dit que «es tracta d'un programa que té per objectiu que l'esport arribi a tothom, independentment de la condició social o econòmica».

L'activitat també forma part de l'aposta pels grans esdeveniments, com és el Cas de la Copa Amèrica d'aquest estiu. Els infants reben obsequis i entrades al Village de la Copa, on hi ha l'estand de la Diputació, i entrades al Museu Marítim. Xavier Amor també ha dit que val la pena que els infants descobreixin els esports de mar; «dels nens i nenes que hi ha avui aquí, només 5 havien navegat».

1

1

 

La Coordinadora de l'Àrea d'Esports de la Diputació, Teresa Sambola, ha destacat també que amb l'activitat també «volen deixar un llegat esportiu als nens i nenes amb la Copa Amèrica». Ha explicat que l'activitat «és gràcies a una col·laboració público-privada amb la Federació Catalana de Vela» i ha dit que volen també fer consciència de què vol dir ser curosos amb el mar i el medi ambient

Dins d'aquest programa, també es promocionaran les activitats de vela que es fan a la costa durant l'estiu. Als municipis que no són costaners, la diputació els subvenciona el desplaçament.

 

1