Vés al contingut
1

Crida dels partits a votar en les Eleccions Europees d'avui

 

Fotos de Ràdio Pineda.

 

 

Aquest diumenge hi ha eleccions al Parlament Europeu. Gairebé 21.000 pinedencs i pinedenques (20.993 ) estan cridats a participar. A Pineda hi ha 7 col·legis electorals, amb 31 meses a disposició de la ciutadania. Els col·legis han obert a les 9 del matí i tancaran a les 8 del vespre. Al matí, poques incidències.


 

Xavier Amor, alcalde de Pineda i portaveu del PSC, ha votat a l'Institut Euclides.

Ha fet una crida a la participació. Ha dit que són uns comicis importants: «El que passa a Europa afecta als municipis». Ha animat a anar a votar en un moment de la jornada del matí en que es veia poca participació.

 

1

 

La portaveu de Junts a Pineda, Noemí Llorens, ha votat a l'Espai sara Llorens, l'antiga Biblioteca

Ha fet una crida a anar a votar, «sigui el que sigui» perquè són unes eleccions transcendents per les polítiques Europees, que , en realitat afecten al nostre dia a dia». Ha posat exemples com el consum del roaming, les polítiques de medi ambient o reciclatge, entre d'altres.

 

1

 

 

La portaveu d'ERC, Mònica Palacin, ha votat a l'escola d'Adults de la Plaça d'Orient

Ha dit que cal defensar els drets de la ciutadania, i també de la democràcia i la pau, i «per tant, és important votar». Ha remarcat que un 60% de les lleis que s'aproven a Europa repercuteixen als pobles i ciutats, «per tant, no ens queden lluny aquestes eleccions».

 

1

 

 

El portaveu dels Comuns a Pineda, Marcos Ortega, ha votat a l'escola d'Adults de la Plaça d'Orient

Ha dit que les eleccions europees són importants, perquè afecten la política a Catalunya i Espanya, i també «marcaran tot allò que després podrem fer a nivell municipal. Un exemple que ha posat són els Fons Next Generation.

 

1

 

 

El portaveu a Pineda del Partit Popular, Diego Sánchez ha votat a l'Institut Euclides

Ha fet una crida a la participació i ha encoratjat a tothom a exercir el seu dret a vot. Ha recordat la importància d'aquestes eleccions, «que són transcendents a Catalunya i Espanya».

 

1

 

 

Votarà la ciutadania dels 27 països de la UE. S'escullen els 720 diputats que formaran el Parlament Europeu. Cada estat de la UE vota els seus representants a l'Eurocambra, segons l'anomenat principi de "proporcionalitat decreixent". Això vol dir que un eurodiputat d'un estat gran representa més persones que un eurodiputat d'un estat petit.

En el cas d'Espanya, en aquestes eleccions és circumscripció única, és a dir, els escons es reparteixen a partir dels resultats del conjunt de l'Estat--, s'elegeixen 61 representants. Això són dos més dels que té en la legislatura que ara es tanca.

 

1
Apoderats de diversos partits fent la xerrada a l'Espai Sara Llorens.

 


 

L'Ajuntament de Pineda està obert aquest diumenge per atendre les consultes de la ciutadania. També hi ha un punt d'informació a l'Euclides

 

Col·legis electorals de Pineda
Escola Sant Jordi, carrer Jacint Verdaguer, 15
Espai Sara Llorens, plaça de les Mèlies, 21

Casal d'Avis Les Mèlies, plaça de les Mèlies, 8

Espai Pijoan i Cutiller, plaça de d'Orient s/n
Escola Mediterrània, Plaça Pau Casals s/n.
Institut Joan Coromines, carrer Extremadura, 27.
Institut Euclides, passeig Europa, 65