Vés al contingut
1

Ràdio Pineda fa el seguiment de la jornada d'Eleccions Europees de diumenge

 

Ràdio Pineda fa el seguiment de la jornada Electoral en els seus informatius horaris de les 8 del matí a les 8 del vespre. A les 21:30 h començarà el programa especial Nit d’Eleccions amb Pep Basart i Maria Josep Hernández que aniran explicant els resultats electorals a mesura que avanci l'escrutini. Es podran conèixer els resultats a Pineda, a la comarca i al conjunt de Catalunya, Espanya i la Unió Europea. També informarem a través de la pàgina web www.radiopineda.cat i Facebook i Instagram de Ràdio Pineda.

 

Des dels canals d’informació de l’Ajuntament de Pineda, www.pinedademar.cat, Facebook, Instagram i Twitter, es podran seguir puntualment les dades de participació i dels resultats dels comicis a Pineda. Durant tot el diumenge d'eleccions, l’Oficina d’Atenció Ciutadana a l’ajuntament restarà oberta des de les 8 del matí per aclarir dubtes que pugui tenir la ciutadania respecte als punts de votació. S’atendrà presencialment i també per telèfon en el 93.767.15.60.


 

21.000 persones podran votar a Pineda

Aquest diumenge hi ha eleccons al Parlament Europeu. Gairebé 21.000 pinedencs i pinedenques (20.993 ) estan cridats a participar. A Pineda hi ha 7 col·legis electorals, amb 31 meses a disposició de la ciutadania. Els col·legis obriran a les 9 del matí i tancaran a les 8 del vespre.


 

Votarà la ciutadania dels 27 països de la UE. S'escullen els 720 diputats que formaran el Parlament Europeu. Cada estat de la UE vota els seus representants a l'Eurocambra, segons l'anomenat principi de "proporcionalitat decreixent". Això vol dir que un eurodiputat d'un estat gran representa més persones que un eurodiputat d'un estat petit.


 

En el cas d'Espanya, en aquestes eleccions és circumscripció única, és a dir, els escons es reparteixen a partir dels resultats del conjunt de l'Estat--, s'elegeixen 61 representants. Això són dos més dels que té en la legislatura que ara es tanca.


 

 

 

Col·legis electorals de Pineda

Escola Sant Jordi, carrer Jacint Verdaguer, 15

Espai Sara Llorens, plaça de les Mèlies, 21

Casal d'Avis Les Mèlies, plaça de les Mèlies, 8

Espai Pijoan i Cutiller, plaça de d'Orient s/n

Escola Mediterrània, Plaça Pau Casals s/n.

Institut Joan Coromines, carrer Extremadura, 27.

Institut Euclides, passeig Europa, 65