Vés al contingut
1

El PSC guanya les eleccions del 12M a Pineda seguits d'ERC, Junts, PP, Vox, Comuns, Aliança Catalana i la CUP

 

Foto. Ràdio Pineda. Salvador Illa en una visita recent a Pineda durant la campanya electoral del 12M.

El PSC guanya les Eleccions al Parlament de Catalunya amb 42 diputats. Junts és la segona força política, amb 35 diputats; seguit d'ERC, amb 20 diputats. El PP aconsegueix 15 diputats i el segueixen Vox, amb 11 diputats; Comuns, amb 6 diputats i la CUP, amb 4 diputats. Aliança Catalana entra al Parlament amb 2 diputats.

 

A Pineda, el PSC ha guanyat les eleccions amb un total de 3311 vots, que puja en vots respecte les eleccions al Parlament de 2021, quan va obtenir 2.520 vots.


El segon partit més votat a Pineda ha estat ERC amb un total de 2313 vots, que es manté respecte el 2021. Junts per Catalunya ha tret a Pineda 1722 vots (van tenir 1435 vots el 2021).

 

El PP aconsegueix un total de 1320 vots, que fa una pujada de gairebé un miler de vots respecte el 2021 en què van obtenir 370 vots.


Vox ha mantingut a Pineda el seu pes electoral i ha fet 1123 vots, mentre que els Comuns han aconseguit un total de 441 vots. Aliança Catalana entra al Parlament de Catalunya, i a Pineda ha fet un total de 393 vots mentre que la CUP ha fet un total de 225 vots.


En percentatge de vots, el PSC obté el 29,4% dels vots, ERC un 20,5%, Junts un 15,29%, PP un 11,72%m Vox un 9,9%, Comuns un 3,9%, Aliança Catalana un 3,5% i la Cup amb un 2%.

A les Eleccions al Parlament hi ha hagut altres vots a partits que han estat per sota de l'1% i un total de 85 vots nuls.


 

Xavier Amor (PSC): «Ara sí que veiem a Salvador Illa com a president i aposto per un govern d'esquerres»

El portaveu del PP a Pineda ha dit que estant contents del resultat perquè és el resultat que volien i ara caldrà arribar a pactes per convertir a Salvador Illa president de Catalunya». Ha afegit que «també estan contents per la victòria a Pineda» malgrat les decisions «no gaire populars que s'han hagut de prendre a Pineda». Xavier Amor ha dit que «estan molt contents dels resultats i ha dit que aspira a una govern d'esquerres a Catalunya i passar pàgina» i ha demanat «fer algunes reflexions per part d'alguns partits».

També ha explicat que «vol fer un agraïment al President Aragonès per tot el que ha pogut fer pel seu municipi i li desitja molta sort».

Escolta l'entrevista


 

Mònica Palacín (ERC): «Els resultats per ERC són dolents i ara tiraren endavant des de qualsevol espai a les institucions»

La portaveu d'ERC a Pineda ha dit que «han volgut explicar els avenços socials que han fet durant el govern, però els resultats són dolents». Ha afegit que «caldrà valorar-los i volen donar les gràcies a l'electorat de Pineda mentre que una part de l'electorat del PSC s'ha mogut a la dreta». Ha afegit que «estan preocupats per l'entrada al Parlament de l'extrema dreta però tiraran endavant des de qualsevol punt de les institucions».

Escolta l'entrevista

 


 

Noemí Llorens (Junts+): «Tot està molt obert, podem anar a noves eleccions i caldrà veure cap a on s'orienten les polítiques de país»

La portaveu de Junts a Pineda ha dit que «fan una valoració positiva en relació a l'augment de vots a Pineda, Maresme i Catalunya» tot i que també ha dit que haurien volgut tenir més força. Ha lamentat que «l'independentisme no sumi i ara caldrà veure cap a on s'orienten les polítiques de país». També ha dit que «ara caldrà veure si es pot governar el país i si no es poden arribar a pactes caldran unes noves eleccions».

Escolta l'entrevista

 


 

Diego Sánchez (PP): «Som part de la solució i no del problema, estem molt contents»

El portaveu del PP a Pineda ha dit que «estan contents i la ciutadania confia amb el seu projecte com a part de la solució i no del problema». Pel que fa a Pineda ha dit que «es nota la feina que fan al govern i a la Junta Local. S'ha mostrat molt content dels resultats a Pineda i a Catalunya en ser quarta força catalana.

Escolta l'entrevista

 


 

Marcos Ortega (Comuns Sumar): «Seguim apostant per un pacte tripartit perquè volem un govern progressista»

El portaveu dels Comuns a Pineda ha dit que «han canviat les forces al Parlament i caldrà pactes, apostant per les forces progressistes» i per això, voldrien un pacte tripartit entre PSC, ERC i els Comuns per a governar. Ha afegit que «són optimistes a l'hora de poder formar govern, en un moment de política molt polaritzada. També ha dit que «no volen passar per unes noves eleccions».

Escolta l'entrevista

 


1

1