Vés al contingut
1

La R1 Serà la primera línia de Rodalies en ser traspassada a la Generalitat

 

ACN

 

El traspàs d'infraestructures es preveu que comenci per les línies R1 i també la R2 Sud, entre Barcelona i Sant Vicenç de Calders, i R3, de l'Hospitalet de Llobregat a Puigcerdà. Per ara no s'ha parlat de la R4 perquè hi passen molts trens de mercaderies.

Es crearan sis grups de treball que s'encarregaran de la creació d'una empresa mixta, del finançament i del traspàs d'infraestructures. L'Estat traspassarà a la Generalitat uns 600 milions d'euros per pagar el servei de Rodalies i per fer millores a la xarxa ferroviària.


 

Una empresa mixta es farà càrrec dels trens i els maquinistes

La nova empresa s'anomenarà 'Rodalies de Catalunya' i estarà representada per l'Estat i per la Generalitat a parts iguals. La nova empresa absorbirà els actius materials i humans de Renfe, principalment trens i maquinistes, uns 700 treballadors.


 

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha celebrat la "predisposició molt positiva" de la Generalitat i el clima de "confiança" que s'ha generat entre els parts. També ho ha dit la consellera de Territori, Ester Capella, que s'ha mostrat satisfeta de les negociacions.

 

1