Vés al contingut
1

Pessebres a tots els barris i mercat solidari a Poblenou

 

L'Associació d'Artesans de Pineda crea una exposició de pessebres dedicada a Catalunya. Es podrà veure a l'espai cultural de Can Comas des del 6 de desembre fins al 7 de gener durant tot el dia. Aquesta exposició està emmarcada dins els actes dels 800 anys de pessebrisme que es celebra aquest any arreu del món, amb motiu del primer pessebre fet per Sant Francesc d'Assís. Joan Rodes ha dit que l'exposició es podrà veure a la cafeteria de Can Comas i anima a tothom a veure les obres de diferents artistes.


 

El pessebre de la parròquia és un crit contra les guerres. Es pot visitar fins el 7 de gener els feiners de 6 a 8 del vespre i festius d'11 a 1 i de 6 a 8 del vespre. Joan Rodés ha dit que «és un pessebre de grans dimensions que vol demanar la fi de les guerres al món i demana a tothom que el visiti perquè agradarà molt».

 

Nit del pessebrisme

El dia 23 de desembre també faran la celebració al pati de Can Comas, de La nit del Pessebrisme, que es celebrarà arreu de Catalunya, amb una cantada de Nadales.

 

El dimecres 6 de desembre l’escola municipal de música de Pineda farà una ‘Zambombá’ i cantarà nadales d’arreu del món a les 12 del migdia a l’escenari de la Fira. La Maria, professora de cant de l’escola de música de Pineda ha explicat que serà un concert diferent amb cançons tradicionals andaluses i d’altres parts del món, i també de Catalunya i d’Espanya.

 

L’Associació de veïns de Poblenou inaugurarà el seu pessebre dimecres 6 de desembre a les 6 de la tarda al local Espai Poblenou, situat entre el passeig Diputació i l’Avinguda Mediterrània. Hi haurà polvorons i una copa de vi dolç. Fina Segura ha explicat que és un pessebre molt tradicional fet amb material reciclat.

 

Des de Can Carreras, aquest dissabte faran l’encesa de llums al barri a les 6 de la tarda al Casal. I durant aquestes festes també faran cantada de Nadales i un Tió de Nadal.

 

Els veïns del barri del Carme inauguraran el seu pessebre el dissabte 9 de desembre a les 6 de la tarda. Josep Costa, membre de la junta ha explicat que l’han fet amb material reciclats i han convidat a tothom a venir a visitar-lo. Hi haurà xocolata calenta amb melindros al preu d’1 euro.

 

També es podrà veure el pessebre a la capella de Les Creus que fan els veïns del barri com cada any. També fan pessebres els casals d'avis de Pineda i Poblenou i moltes altres entitats i associacions.

 

1
Pessebres que es poden veure a Pineda i recorregut dels Reis de l'Orient.

 

 


També dissabte, de 10 del matí a 6 de la tarda, es farà el mercat solidari amb productes de segona mà a la Plaça dels Reis Catòlics de Poblenou, organitzat per ArtxArt. Rosa Garcia, presidenta de l’entitat, ha explicat que és un mercat solidari que organitzen cada mes i que els beneficis els destinen al Centre Obert de Pineda.

Per cert que l’entitat també tindrà aquest dissabte una parada on vendran bunyols de 2/4 de 6 de la tarda a 8 del vespre a la Plaça del Pilar de Poblenou. ArtxArt també col·labora a la festa de Nadal que farà el Centre Cívic Poblenou el 20 de desembre preparant la xocolatada.


Aquestes festes, la biblioteca Serra i Moret també organitza activitats com el Club dels Artistes, decoracions i guarniments per l’arbre i al gener també es farà un taller per fer un fanalet per esperar els Reis.

 

I la biblioteca de Poblenou també fa moltes activitats com l’espai Què t’hi jugues’ amb jocs de taula i l’hora del conte dedicat al Nadal. Ho expliquen les mateixes bibliotecàries. Recordeu que cal fer inscripció prèvia.