Vés al contingut
1

El Ple de novembre aprova el Pla d'Igualtat Municipal

 

Foto d'arxiu

 

El ple ha començat amb la lectura del manifest contra la violència vers les dones. El ple d'aquest dilluns ha aprovat el Pla d'Igualtat Municipal, tant pel personal funcionari com laboral, i una modificació dels membres de la Comissió de Seguretat, així com d'altres punts d'organització interna. També ha aprovat el Reglament Intern del Complex Esportiu Municipal de Can Xaubet.


 

Torn obert de paraules

ERC ha preguntat per les millores en les polítiques d'igualtat i han demanat que hi hagi més inversió en aquest tipus de polítiques socials. També ha demanat més servei al SIAD amb ampliació d'horari

També han demanat millores en les illes de contenidors soterrats i han preguntat perquè ja no estan en ús i si l'equip de govern els vol mantenir o no. ERC també ha fet una pregunta vinculada a Vicenç Riera Llorca, escriptor que va fer gran part de la seva obra a Pineda. Han demanat que el seu fons bibliogràfic i el seu llegat es pugui conservar adequadament. El fons compta amb un gran nombre de llibres i documents que eren de la seva propietat.
També han preguntat pel pla de voreres de Pineda i sobre quin és el seu calendari d'obres i han detallat algunes deficiències en alguns carreres.

També han preguntat a l'equip de govern sobre l'ús de les targetes per a persones amb discapacitat i ha demanat que es tingui cura i vigilància sobre el seu ús per part d'algunes persones que ho fan servir sense motiu.


 

Junts per Pineda ha preguntat sobre l'evolució per eradicar amiant en les seves instal.lacions, sobretot en espais públics i municipals. Noemí Llorens ha dit que «alguns estudis adverteixen que encara que no es toqui, pot ser perillós i necessita un tractament especial per ser retirat». Ha recordat que abans de l'any 2028 s'ha de retirar de tots els espais municipals. També han dit que a Can Carreras hi ha un gran dèficit en les millores que necessita el sector, sobretot en alguns carrers d'accés. Per això han preguntat per l'existència d'un pla d'asfaltat de cara a l'any que ve. També han preguntat per la possibilitat que Pineda tingui una residència per a la gent gran pública.

Joan Mora també ha preguntat sobre la situació actual del PP1 i sobre en quin punt es troba el desenvolupament o no d'aquesta gran àrea de terreny entre la Riera de Pineda i el passeig de la Costa Brava de Poblenou. També han demanat la millora de les places de Pineda perquè segons han dit «algunes places estan desateses» i ha posat alguns exemples com la plaça de Maria Xirgu o bé la plaça de les Mèlies, o la plaça de les Palmeres de la que ha dit que hi ha brutícia de gats o gossos i «fa mala olor». Per tot això ha demanat un pla de millora.

 

El Partit Popular ha preguntat sobre l'informe d'usuaris del bus urbà de Pineda i les noves parades a zones com ara can Bel entre altres. També han preguntat per la millora que necessita el Polígon Industrial de Mas Roger de Pineda i també ha demanat pel desenvolupament del pla parcial 10 i 11 que podria suposar el creixement del polígon.

També ha demanat informació sobre el darrer Consell d'Ensenyament i de la possibilitat que es pugui construir una nova escola per Poblenou al pla parcial nº3.


 

Pineda en Comú ha preguntat pel pla de voreres i de la necessitat de la millora en alguns sectors. Ha dit que a les darreres obres que s'han fet a Can Jalpí s'hauria pogut aprofitar per plantar-hi alguns arbres en una vorera més ampla.

També ha demanat la instal.lació d'un panell on s'hi pugui llegir que Pineda és un poble que lluita contra la violència de gènere i crear elements que ho facin visible i participar en una xarxa de pobles adherits a la causa. També ha demanat un estudi d'estalvi energètic als edificis municipals.

Marcos Ortega ha preguntat sobre la nova normativa sobre els pisos turístics i com Pineda pot afrontar l'escassetat d'habitatge.


 

El ple s'ha emès en directe a través dels canals telemàtics de Ràdio Pineda: APP i www.radiopineda.cat i Canal YouTube de l'Ajuntament.