Vés al contingut
1

Aprendre a conviure amb la Diabetis

Aprendre a conviure amb la diabetis és clau per mantenir-la sota control, prevenir possibles complicacions i gaudir d'una bona qualitat de vida. La diabetis pot provocar complicacions a curt i a llarg termini que es poden prevenir amb un bon control de la malaltia. Anna Ballesta, dietista-nutricionista de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda ha explicat que les tres claus són la medicació, l'alimentació i l'exercici físic.

 

Escolta AQUÍ el programa Pineda Es Mou

 

La pinedenca Eli Pereira, pacient de diabetis, va ser diagnosticada arran d'una analítica. Ha donat el seu testimoni al programa Pineda Es Mou i ha alertat que és una malaltia silenciosa. Per això recomana que tothom es faci una analítica un cop a l'any. I si arriba un diagnostic de diabetis, ha dit que l'actitud de la persona és fonamental per afrontar-la.

Un cop es diagnostica, l'educació del pacient és fonamental. Així ho ha dit a Ràdio Pineda el metge de família del CAP, el Dr Kenny Barraez, que ha parlat de la malaltia i també de la prevenció de complicacions.

 

El programa, presentat per Maria-Josep Hernàndez, va comptar amb la participació d'estudiants del Cicle Formatiu Cures Auxiliars d’Infermeria de l’Institut Joan Coromines.

 

1