Vés al contingut
1

El debat dels candidats i candidates a les Eleccions del 28M omple l'Auditori

 

AQUÍ POTS VEURE el debat al Canal de YouTube de Ràdio Pineda

 

 

Aquest dijous s’ha fet el debat electoral, organitzat per Ràdio Pineda, amb la participació de 8 de les 9 forces polítiques que es presenten a les Eleccions Municipals 2023. Un debat retransmès en directe amb producció televisiva pel Canal de You Tube de Ràdio Pineda i una audiència rècord en directe. També per la 94.6FM i www.radiopineda.cat.

El debat començava amb les propostes més destacades de cada partit. El debat ha tractat temes de l’àmbit social, economia, urbanisme i de l’entorn fent referència en el treball i l’ocupació, empresa, comerç, via pública, seguretat i civisme o el medi ambient. El debat ha durat dues hores i s’ha fet a l’Auditori que s'ha omplert de gom a gom.

 

 

1


 

 

Xavier Amor del PSC ha parlat d'un mandat «difícil amb grans crisis com ara el temporal Glòria o la pandèmia» i ha destacat propostes d’obres importants, com ara la renovació de la façana marítima, un pla d’inversió de barris, i la cartera de serveis i preus públics assequibles per a tothom. Ha dit que «ell es mostra tal i com és i dona la mateixa importància als problemes petits i també als grans». Xavier Amor ha dit que «cada dia té passió pel que passa al carrer i avancem plegats, reconeguen les errades però sense renunciar als reptes de futur». Ha dit que «ofereix experiència i només defensa la bandera dels infants perquè tinguin un bon futur i una vellesa acompanyada».

 

1


 

Mònica Palacín d’ERC ha parlat «dels problemes que els ciutadans els han expressat» dient que «no tenen grans projectes però sí saben com trobar algunes solucions». També ha parlat dels efectes del canvi climàtic i la pandèmia i ha afegit que «Pineda necessita transformar-se per fer font als nous reptes». Ha dit que «governaran per a tothom amb valors i orgullosos de ser de Pineda». Ha anunciat que «sí és alcaldessa, deixarà l'escó de diputada al Parlament de Catalunya per estar al 100% a Pineda». Ha fet una crida als indecisos.

 

1


 


 

Marcos Ortega de Pineda en Comú-Podem ha dit que «Pineda continua amb la renda per càpita més baixa de la comarca» i ha defensat més accés a habitatge creant un nou pla, i també ha destacat la importància de millorar l’espai públic amb un pla anual. Ha dit que «imagina un poble en bon estat, amb seguretat i més verda, que cuidi la seva gent i amb més serveis i accés a l'habitatge i treball». Ha dit que «aposta per donar solucions i oportunitats per a tothom i amb lloc per les empreses, amb més policia de proximitat i apostant per l'energia verda per lluitar contra el canvi climàtic.

 

1


 

Noemí Llorens de Junts per Pineda ha dit que «proposen solucions amb un poble que funcioni amb un ajuntament àgil i útil». Ha parlat de ser «estrictes en el compliment de les normes del civisme, invertir en turisme i recolzar als joves». També ha proposat crear el consell constitutiu de la gent gran i ajudar més als joves i famílies amb suport per comprar material escolar entre altres. Ha demanat «que la gent vagi a votar per poder treballar plegats pel poble». Ha fet una crida a la gent de tots els barris «ja que tots són Pineda» i ha dit que «volen treballar amb responsabilitat i generositat, i així és com saben treballar».

 

1


 

David Torner de Pineda Endavant-APL ha dit que «són gent del carrer amb idees innovadores i que volen canviar el mètode de governar». Ha defensat «treballar en equip i comptar amb els millors propostes de cada partit per a fer una Pineda millor, sense sigles ni postures per treballar pel poble». «Volem acollir a tothom i proposen un canvi real de fer política amb la gent al centre, amb la política activa i afavorint la participació, amb un pacte local democràtic i portar l'Ajuntament a tot arreu».

 

1


 

Yolanda Alfonsín de Ciutadans ha parlat de les propostes que la gent del carrer els hi ha fet arribar, propostes dels veïns com Can Carreras, una passera a la platja per a persones amb minusvalia, més habitatge social, i ampliar la llar d’infants municipal així com crear una ludoteca pels nens i nenes. Ha demanat el vot «per poder atendre totes les necessitats dels veïns de Pineda amb una Pineda que tingui vida».

 

1


 

Diego Sánchez del PP ha dit que té «40 compromisos tots importants i realitzables amb la finalitat que les persones puguin viure i treballar a Pineda amb igualtat, llibertat i seguretat». Ha dit que «la Policia no està ben organitzada i no volen ocupació d'habitatges i per això proposen convenis amb advocats perquè puguin portar el tema jurídic per recuperar l'habitatge ocupat». Ha afegit que «volen una Pineda forta amb cura de la gent gran i els joves, també dels carrers i vulgui potenciar la cultura i el patrimoni amb veritables polítiques mediambientals, i ser referent a la comarca en temes com ara la seguretat, sense ser de dretes o esquerres».

 

1


 


 

Joan March de Valents ha dit que «son gent que estima i creu en Pineda, que la vol millorar, i que busqui la solució pels problemes que té el poble». Aposten per fomentar l'oferta d’activitats d’oci i lleure a la façana litoral i muntanya, potenciar la destinació turística i oferir nous espais. També proposen un nou model per ajudar als propietaris «amb mà dura als incívics i fer la millor la gestió municipal». També ha dit que «volen treballar a fons, fer una brigada d'intervenció ràpida, amb polítiques socials, amb mesures per ajudar als propietaris i abaixant els impostos municipals». Ha demanat el vot «perquè són gent valenta, sense lligams partidistes i entenen la política com un instrument necessari per gestionar el poble».

 

1

 

 

A sota. fotos de Lluís Jiménez

 

1

 

 

1

 

 

 

1

 

1

 

1
 

 

1

 

 

 

1