Vés al contingut
1

Marcos Ortega (PEC: «Volem liderar les polítiques d'accés a l'habitatge i una Pineda d'oportunitats, ecològica i segura»

 

Escolta aquí l'entrevista

 

El candidat de Pineda en Comú-Podem ha participat avui al cicle d'entrevistes que fa cada dia Ràdio Pineda, als candidats que es presenten a les Eleccions Municipals a l'Ajuntament de Pineda.


 

Marcos Ortega ha detallat algunes persones de la seva llista i els valors que els destaquen per acompanyar-lo. En l'entrevista ha dit que «estima Pineda i té moltes ganes de fer propostes per millorar-la». De l'eslògan ha dit que «vol mostrar el seu tarannà personal de proximitat i d'interès per fer la feina ben fet i compromesa des de l'Ajuntament».

Ha destacat la proposta per una Comunitat Energètica Local, que és l'impuls per instal.lar plaques solars en edificis municipals però també en privats. Es pot generar energia i s'aconsegueix un gran estalvi energètic i de contaminació. També ha dit que «genera economia verda i això reactiva l'economia amb un model econòmic que ja és real». També ha dit que «encara que no tinguis una casa ni l'espai, es pot fer de forma cooperativa i el resultat és un estalvi energètic real i fins i tot es pot destinar energia a persones amb dificultats econòmiques».

Pel que fa al medi ambient ha destacat els ajuts per fomentar l'estalvi energètic als domicilis, la Taula pel Clima, de participació ciutadana, fet conjuntament amb l'Ajuntament i fer accions per lluitar contra el canvi climàtic.


 

També ha defensat fer un Pla Local d'Habitatge a Pineda i treballar per disposar de més habitatge social, amb grans tenidors però també amb petits propietaris, perquè els posin a lloguer. També ha dit que «calen polítiques per als joves perquè són el futur de Pineda». També ha dit que aplicaran el programa 'Radar' d'acompanyament a la gent gran, algunes que viuen soles, i que «té grans èxits en algunes poblacions». Aposten per un nou ajut per les famílies vulnerables perquè puguin comprar al comerç local. També han dit que aposten per la cultura local i crear nous espais pels artistes locals.


 

«Volem el pacte local per l'ocupació». Ha explicat que «cal reduir l'atur a Pineda i eliminar tràmits per obrir un negoci». També ha dit que «aposten per fomentar el comerç local, amb campanyes innovadores» i treballant de forma diferent, per abaratir costos als emprenedors. Ha explicat que «és la seva manera de treballar, de forma conjunta, per aconseguir els objectius» i en aquest sentit, ha dit que «això és un dèficit de l'actual govern municipal».


 

Marcos Ortega diu que «cal una planificació urbanística important i destinar més diners a l'obra pública perquè el manteniment dels carrers sigui el dia a dia». Pel que fa a la seguretat també ha afegit que «el seu model de policia és el preventiu, apostant per l'educació i la proximitat» però també ha dit que caldria augmentar el nombre d'efectius. Ha afegit que «pel que fa al civisme, gairebé tothom ho fa bé, però cal una resposta per qui ho fa malament».