Vés al contingut
1

ERC fa un acte a Pineda per denunciar la bretxa salarial entre homes i dones

 

Fotos de Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Alba Camps, Toñi Nieto i Mònica Palacín

 

L'acte ha anat a càrrec de la diputada al Parlament Alba Camps i també de la pinedenca Toñi Nieto, que ha manifestat la seva experiència en relació a la bretxa salarial.

Alba Camps, que també és Secretària de Política Municipal d’ERC, ha explicat que «hi ha feines associades a homes o dones i això crea segregació horitzontal que és un factor per crear diferències de sou entre homes i dones». De mitjana, les dones cobren gairebé 6000€ menys que els homes segons les dades oficials en termes generals.

 

Alba Camps ha dit que «les dones s’associen a la cura de la família i la llar i això fa que el 92% de les excedències per aquest aspecte les assumeixin les dones». També ha advertit que 7 de cada 10 contractes a temps parcial els ocupen les dones.

Per això ha dit que «el Govern de la Generalitat proposa la gratuïtat de P2, servei públic de cangur públic i la recent creació de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes. També ha dit que els homes han de ser corresponsables de les tasques de cura, fer la reforma horària i millorar l’ús del temps i lluitar per drets laborals en permisos, llicències i excedències a les diferents professions.


 

La pinedenca Toñi Priego va parlar de la seva experiència a nivell personal. Va explicar que la seva família va arribar d’Andalusia fins a Catalunya «buscant les mateixes oportunitats per les seves filles ja que a la seva terra de naixement no existien». També ha explicat que «és treballadora de banca i fins fa uns anys, les dones havien de passar oposicions mentre que els homes no ho havien de fer». Ha dit que «ara ha canviar i no és així perquè s’ha lluitat molt». Ha dit també «que com a treballadora de banca també ha vist molta diferència de sou entre homes i dones i moltes variables a moltes empreses».

 

 

1

 

La diputada pinedenca i regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín, ha dit que «és una realitat i en ocasions es demana a les dones renunciar a la maternitat per segons quins llocs de treball». Ha afegit que «en algunes empreses es pateix de forma notable i cal canviar aquestes situacions». Ha dit que «el Govern d’ERC vol treballar-ho de forma transversal amb una conselleria pròpia».

 

L’acte s’ha fet a la Plaça de Catalunya de Pineda organitzat per ERC de Pineda.

 

1