Vés al contingut
1

Clara Izquierdo, psiquiatra: "L'estigma de salut mental pot posar en risc a la dona perquè no se li detectin altres malalties"

La dona té riscos afegits en algunes malalties que, a l'hora de diagnosticar-les, poden quedar amagades sota símptomes de salut mental. Així ho ha explicat a Ràdio Pineda la psiquiatra del Centre de Salut Mental de Calella, Clara Izquierdo. Aquesta realitat està reflectida en diversos estudis i també al llibre de la metgessa Carme Valls «Mujeres invisibles para la medicina». La doctora Clara Izquierdo ha dit que cal estar alerta, perquè l'estigma de salut mental pot posar en risc a la dona perquè no se li detectin altres malalties.

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

A Pineda han començat els actes amb motiu de la setmana de la Salut Mental. La primera activitat ha estat el programa «Pineda Es Mou» de Ràdio Pineda, dedicat a la dona i la salut mental. En aquest programa, la psiquiatra Clara Izquierdo ha dit que la dona sobrecarregada de responsabilitats laborals i familiars, i amb la pressió social d'arribar a tot, està en risc. Ha explicat també que la salut mental de les dones es veu condicionada pel fet social i cultural, tot i que a nivell biològic, homes i dones tenen diferències. Una important és l'aspecte hormonal: la tiroides en dones o la testosterona en homes.

 

A Ràdio Pineda també han participat Laura Pellisé, de la Federació Salut Mental Catalunya, que va parlar del programa de suport que tenen arreu del territori, anomenat «Dona i Salut Mental» ; i també Mar Latorre, tècnica de Promoció de la Salut de l'Ajuntament de Pineda. Podeu recuperar el programa, presentat per Maria Josep Hernàndez, al servei de Ràdio a la Carta de www.radiopineda.cat , a l'apartat del Programa Pineda Es Mou.

 

1
Clara Izquierdo, Maria-Josep Hernàndez i Mar Latorre