Vés al contingut
1

'Suro' s'emporta el Premi al millor guió basc i el pinedenc David Parcet ha passejat per la 'catifa vermella'

 

Escolta l'entrevista a David Parcet

 

El pinedenc David Parcet es converteix en actor a la pel.lícula 'Suro' que s'ha presentat al Festival de San Sebastian. El treball ha tingut molt bona crítica en el certamen i es podrà veure a partir del 2 de desembre a tots els cinemes de tot l'Estat. David Parcet és un pinedenc dedicat a la indústria del suro i de la tala i venda de llenya i ha estat un dels protagonistes com a actor de repartiment, a la nova pel.lícula de Míkel Gurrea. Ha explicat que «ha estat una gran experiència i ha tingut l'ajuda de tothom per a poder el treball».

 

El treball tracta de la vida d'una parella que s'embarquen a canviar de vida als boscos de sureres, fugint del tràfec de la ciutat. Tot i això, ser forasters en un entorn estrany i la creixent tensió entre habitants locals i immigrants els obligarà a prendre una decisió. Tot i portar anys de relació, un cop allà els seus diferents punts de vista sobre com viure a la terra, comença a fer trontollar el seu futur com a parella.

David Parcet ha explicat que «durant la gravació de la pel.lícula han ajudat molt a que el treball fos molt fidel a la realitat ja que ells són professionals reals de la pela del suro». Ha dit que «el treball és molt real i fins i tot el so és com a la realitat». Ha afegit que «fins i tot transmet les relacions socials entre els propis treballadors, que és igual que a la realitat dels peladors de suro actualment».

 

1


 

La pel·lícula ha estat rodada entre els municipis empordanesos de Darnius, Agullana, Maçanet de Cabrenys i Figueres

Compta amb una desena d'actors no professionals, entre ells el pinedenc David Parcet, i explora les contradiccions de les noves generacions de joves, que es debaten sobre si viure o no a una ciutat, si tenir fills, com i on treballar, com practicar l'ecologisme, la tolerància o la llibertat. L'argument pivota també en la tensió entre allò local i el que és de fora, entre el que es pensa i el que es fa, en definitiva, segons el director, la contradicció "entre allò que som i allò que voldríem ser". Quan acullen a casa un treballador en situació irregular, posa a prova el seu sentit de la solidaritat i la tolerància.


 

Aquí pots veure el trailer

https://www.youtube.com/watch?v=E-fRULIkyTc


 

1