Vés al contingut
1

Diada festiva i reivindicativa a Pineda

Ofrena institucional conjunta de l'Ajuntament de Pineda. Fotos: Ràdio Pineda

 

Àlbum complet de fotos al perfil de Facebook de Ràdio Pineda

 

Pineda de Mar va commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb l’acte institucional al monument a Rafael Casanova. L'acte va començar amb l'ofrena dels quatre partits que tenen representació a l'Ajuntament: PSC, ERC-JxP, Pineda en Comú i Junts. Tot seguit, una trentena d'entitats culturals, socials i esportives van fer les seves ofrenes florals i es va fer el Cant dels Segadors. A la plaça Sant Pere Pescador els Castellers de l'Alt Maresme van aixercar un pilar i hi va haver la ballada de sardanes amb la Cobla Principal de Cassà.


1

1

1

 

En l'acte institucional amb motiu de la Diada, Ràdio Pineda va entrevistar els quatre portaveus dels grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Pineda.

 

1

Xavier Amor, alcalde de Pineda i portaveu a Pineda del PSC, va destacar la participació de les entitats i els partits amb representació al Consistori, en una jornada de celebració de la Diada. Com alcalde va destacar la bona convivència malgrat els diferents idearis polítics. També es va posicionar des del PSC, amb una aposta pel «diàleg, la unió i la suma», i amb la mirada posada a encarar els problemes de la gent i «estenent la mà de cara als pressupostos de la Generalitat».

Escolta Xavier Amor


 

1

La portaveu d'ERC-JxPineda, Mònica Palacín, va defensar la Diada com una jornada per tots, i en el cas de Pineda va manifestar que el canvi d'horari, que es fa des de l'any passat, havia restat gent a primera hora. En referència al debat a pel fet que el President i els consellers d'ERC no assistissin a la manifestació de Barcelona, va recordar que ERC sempre ha estat al carrer, defensant el país i aquest any no és una excepció.

Escolta Mònica Palacín

ERC-JxP també va fer l'acte reivindicatiu del canvi de placa a la plaça Espanya per la placa amb el nom de Joan Coromines.


 

1

El portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega, va dir que la Diada té «dos eixos que van units, defensar els drets nacionals i els drets socials de Catalunya». Va fer referència a la taula de diàleg «per la necessitat de trobar solucions al conflicte entre Cataluna i Espanya»; i també a la necessitat d'afrontar la crisis econòmica i energètica que s'està vivint a Europa, recuperant tot el potencial industrial i energètic del país.

Escolta Marcos Ortega

 

1

Noemí Llorens, portaveu de Junts, va parlar de la Diada i de la manifestació de Barcelona, que va dir que «està per damunt dels partits i és un acte lliure, amb independència de qui convoqui.» Va dir que Catalunya és un poble «que pateix des de fa segles, un poble oprimit de del punt de vista social, econòmic i cultural» i que cal lluitar per canviar realitats».

Escolta Noemí Llorens


 

 

10 anys de Marxa de Torxes

I la nit abans de la Diada es va fer la marxa de torxes per la independència, amb sortida des de l'Església fins al passeig marítim, davant el monument a Rafel Casanova. Jordi Sancho, coordinador del Consell Local per la República de Pineda, va posar en relleu els 10 anys a Pineda de la Marxa de Torxes. Va dir que és necessari reivindicar i fer sentir la seva veu i va afirmar que només es pot avançar cap a la independència des de la ciutadania. També van organitzar junt amb Òmnium l'autocar a Barcelona per participar en la manifestació de la Diada.

 

1