Vés al contingut
1

Mariona López: «He superat el càncer dues vegades i vull dir que s'ha de confiar 100% en els metges del nostre país»

Les famílies del Maresme que tinguin un infant amb càncer compten ara amb una associació de suport a la comarca.

 

Escolta aquí l'entrevista

 

L'associació de familiars de nenes i nenes amb càncer Mariona és una associació creada l'octubre del 2021 que ajuda les famílies de nens i nenes que tenen un càncer i que estan hospitalitzats als hospitals com Vall d'Hebron, Sant Joan de Déu o altres. Col.labora amb altres associacions i ajuda a les famílies de infants amb càncer. Es troba a Mataró però dona servei a tota la comarca. Ajuda econòmicament a persones, o fent de vetlladors d'infants més petits, germans dels infants malalts. Ha dit que «poden explicar la seva experiència i donen suport logístic».

 

La Mariona López ha explicat que «el missatge més important és que cal ser optimista i lluitador perquè hi ha bons professionals i la millor medicina per fer front a la malaltia». Ha dit que «és un pas molt dur però l'actitud de la persona i la seva família és molt important».

Ha dit que «és molt important confiar en els metges, infermers, infermeres, zeladors i «ser positiu i pensar que te'n sortiràs». L'associació dona suport emocional per a les famílies.

 

1

 

1

 


La història de la Mariona
Va passar dues leucèmies mieloblàstiques agudes. Una va d'elles amb només vuit anys i malauradament els onze anys i mig va recaure de la mateixa malaltia. Li van aplicar la quimioteràpia i el seu germà va ser compatible i això va ajudar a la seva cura. Va estar ingressada dues vegades en l'Hospital Vall d'Hebron.


 

L'Associació anomenada: "Associació familiar de nens i nenes del Maresme amb càncer Mariona" està ubicada a la Rambla 10 primer A de Mataró. El seu contacte és el telèfon 618870006 i el mail és: associaciomariona@gmail.com
També té Instagram i Facebook i estan creant la web.