Vés al contingut
1

Èxit a la XVIII Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda i entrega dels Premis Arlequí

Fotos: Ràdio Pineda

 

 

Escolta l'entrevista a l'alcalde de Pineda Xavier Amor i la regidora Sandra Pérez

 

Escolta l'entrevista a Toni Font, President de la Federació

 

Escolta l'entrevista a la presidenta del CCR Ester Deprius i diverses companyies de teatre amateur de Catalunya

 

 

Valoració positiva per part de la organització, molt bon ambient a les sales i moltes ganes de tornar a fer teatre i de pujar a l’escenari. La mostra tanca l’edició d’aquest any amb èxit i amb molt de públic a Pineda que ha assistit als més de 40 espectacles programats. Des de divendres i fins diumenge s’han programat 44 espectacles de tots els formats i gèneres a diferents espais del municipi. Ràdio Pineda també hem seguit la Mostra i hem pogut parlar amb algunes de les companyies que hi han participat. Totes tenien moltes ganes de tornar a venir a Pineda i ensenyar els seus muntatges.

 

1

La cia Filagarsa de Molins de Rei va representar el musical 'Jana' a la Mostra

 

2

Membres de la companyia Tempo Teatre del Delta de l'Ebre a la Mostra

 

 

3

L'Adrià i la Magalí, membres de la companyia Deixalles van interpretar l'obra 'El Diari d'Anna Frank'

 

 

5

L'actriu Isaura de la companyia 'Va de canto' al final del muntatge 'Super Trupper' el musical d'Abba

 

 

A l’edició d’aquest any s’han pogut veure més de 40 obres arribades de Catalunya, França, Suïssa i País Valencià i el Casal Català de Madrid. Ester Deprius, presidenta del Centre Cultural ha fet una valoració positiva de la Mostra i ha dit que hi havia moltes ganes de fer i veure teatre.

 

L’acte central es va fer dissabte al migdia a la Sala Sindicat on es van entregar, per primera vegada a Pineda, els Premis Arlequí, els guardons que la federació atorga anualment per distingir a les entitats, grups i persones que han contribuït a fer créixer el teatre amateur.


 

Els premis van ser atorgats a:

Entitat: CCR d'Ulldecona

Persona: Toni Solanes

Professional: Mercè Pons

Teatre Infantil i Juvenil: La Farseta de Gandesa

Menció especial : Federation Midi -Pyrénées


L'acte ha acabat amb els parlaments de les autoritats, i dels organitzadors de La Mostra.

 

1

 

1

 

1


 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «hi havia ganes de normalitat i Pineda ha acollit la Mostra el millor possible». Ha dit que «s'ha d'estar orgullós de creure en un gran projecte». Ha explicat que hi ha hagut molta feina.

 

La regidora de Cultura Sandra Pérez, ha dit que «es comparteix molt a Pineda per part del món del teatre català i ha mogut mil pernoctacions a la població». També ha dit que «s'han notat les ganes de fer teatre per part de les Cies. de Catalunya».

 

El President de la Federació, Toni Font ha dit que «ara tocarà fer valoració de l'edició de 2022 i anar perfilant com ha de ser la nova edició».

 

S'han vist 43 representacions, des del divendres fins diumenge amb textos clàssics, obres actuals i textos de creació pròpia i sis musicals. S'han vist repartides pel Centre Cultural, l’Auditori, Sala Sara Llorens, Sala Sindicat, Tívoli, i el Centre Cívic Poblenou.

 

1
 

 

Tant l’Ajuntament de Pineda com El Centre Cultural i Recreatiu i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya han volgut prioritzar les funcions en detriment d’altres activitats paral·leles, per donar sortida a tants grups com sigui possible segons ha explicat el director de la Federació, Toni Font.