Vés al contingut
1

La XVIII Mostra Nacional de Teatre Amateur arriba amb 40 companyies

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Ramon Costa, Sandra Pérez i Xavier Amor

 

 

Es podrà veure més de 40 obres arribades de Catalunya, França, Suïssa i País Valencià i el Casal Català de Madrid. Després de dos anys d’aturada forçada per la COVID19, Pineda recupera la Mostra Nacional de Teatre Amateur. Aquesta mostra, no professional, és la més gran i prestigiosa que es fa a Catalunya. Comença avui a les 8 del vespre al CCR amb l'obra 'Les Forcada' i s'allargarà fins diumenge.


L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «hi ha ganes de normalitat i cal que Pineda aculli els visitants el millor possible». Ha dit que «és una dels grans esdeveniments que es fan a la població».

La regidora de Cultura Sandra Pérez, ha dit que «es comparteix molt a Pineda per part del món del teatre català, que mourà més de mil persones a la població». Ha afegit que «és la tornada a la normalitat amb el públic que omplirà les localitats».

 

El programa té 44 representacions, des del divendres fins diumenge. S’hi podran veure textos clàssics, obres actuals de dramaturgs coneguts, així com textos de creació pròpia entre les quals destaquen els musicals, amb sis muntatges, i hi participaran grups de Catalunya, França, Suïssa, i del País Valencià. Ho ha explicat Ramon Costa.

 

Estaran repartides entre el Centre Cultural, l’Auditori, Sala Sara Llorens, Sala Sindicat, Tívoli, i el Centre Cívic Poblenou. Tot el programa el trobareu a www.lamostrapineda.cat

 

 

 

 

1

 


 

L'acte central de la MNTA

L’acte central és el dissabte al migdia a la Sala Sindicat. Es fa dissabte a la una del migdia i per primer cop acollirà el lliurament dels Premis Arlequí, els guardons que la federació atorga anualment per distingir a les entitats, grups i persones que han contribuït a fer créixer el teatre amateur.


Tant l’Ajuntament de Pineda com El Centre Cultural i Recreatiu i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya han volgut prioritzar les funcions en detriment d’altres activitats paral·leles, per donar sortida a tants grups com sigui possible segons ha explicat el director de la Federació, Toni Font.